Wielrenner besluit midden op de weg te keren en wordt van de weg geramd

Wielrenner besluit midden op de weg te keren en wordt van de weg geramd

Wanneer je opgaat voor je autorijbewijs, is ‘keren op de weg’ een zeer belangrijke speciale verrichting. Je moet goed opletten, waarbij het meest belangrijke aspect toch wel is dat je naar ander verkeer moet kijken.

Wielrenner

Voordat je gaat keren, moet je goed kijken of er geen verkeer aankomt. Want als je dat niet doet, loop je de kans om van de weg geramd te worden.

Wielrenner besluit midden op de weg te keren en wordt van de weg geramd

En wanneer je in een auto zit, kan het nog enigszins meevallen als je geluk hebt. Maar wanneer je een wielrenner bent, moet je pas echt opletten.

Op een fiets ben je best wel kwetsbaar. De helm die je op hebt, is mooi maar gaat je niet redden als je in aanraking komt met een auto.

Keren

In onderstaande video zien we hoe een wielrenner totale maling heeft aan ander verkeer. Hij is lekker aan het fietsen in het Gelderse Renkum op de Klein Amerikaweg, wanneer hij in een vlaag van verstandsverbijstering gewoon besluit te keren. Uit het niets.

Wielrenner besluit midden op de weg te keren en wordt van de weg geramd

Vermoedelijk heeft man niet in de gaten dat hij niet de enige weggebruiker is. Daar komt hij echter al snel achter, want direct nadat hij zijwaarts op de weg staat, klapt een motor op hem.

De wielrenner mag van geluk spreken dat de motorrijder wel gewoon oplet. Desalniettemin wordt de wielrenner hard van de weg gebeukt. We zien hem de berm invliegen, terwijl zijn fiets op de weg blijft liggen. Onze vraag aan jullie: wie is hier fout?

Onderstaand de beelden (let op, die kunnen bij gevoelige mensen nogal heftig binnenkomen) :

Heb jij nog geen genoeg van wielrenners en hun kunsten? Dat snappen wij maar al te goed. Je kunt ook een video bekijken van de bestuurder van een bestelbusje, die het helemaal gehad heeft met de fietsfanaatjes. Hij ramt er eentje van de weg af, waarna het peloton als dominosteentjes naar de grond gaat.

Als je een dinsdag beleeft die niet zo leuk is, kun je ook kijken naar een andere bestuurder die wielrenners tegenkomt. Hij blijkt niet zo’n fan van de racemonsters en scheldt ze uit voor vanalles en nog wat. Als je wil kun je die video bekijken door eventjes te klikken op deze link. Veel kijkplezier!

Scroll naar boven