Nederlander rijdt wielrenners van de weg: ”Smerige pinguïns”

Nederlander rijdt wielrenners van de weg: ''Smerige pinguïns''

Op het social media-platform TikTok gaat momenteel een video rond waarin te zien is hoe een man in een busje een groepje wielrenners van de weg lijkt te drukken.

Wielrenners

De man, die gefilmd wordt door zijn kompaan, laat best wel blijken dat hij geen hoge pet op heeft van wielrenners. Wanneer het filmen begint, gaat hij meteen los.

”Hier heb je van die vieze vuile, gore k*t pinguïns. Loop toch door joh”, foetert de bestuurder van het busje. Hij besluit niet op de amateurfietsers te wachten en wil er in volle vaart langsrijden. Maarja, dat gaat nogal moeilijk, want de drie renners bevinden zich op de weg.

Schreeuwen

Wat we dan zien is dat de bestuurder een inhaalmanoeuvre verzint. Hij wil eigenlijk keihard toeteren om het gezelschap de stuipen op het lijf te jagen.

Toch doet hij dat niet. Hij besluit wel om de fietsfanaatjes in te halen, waardoor die geen andere optie meer zien om maar uit te wijken naar de berm.

Terwijl de man hen inhaalt, schreeuwt hij vrolijk verder. Hij lijkt zijn eigen gedrag ook best wel prima te vinden, in plaats van dat hij een beetje gas terugneemt. Bekijk onderstaand de beelden:

Racemonsters

De laatste tijd zijn wielrenners wel flink de pineut. Onlangs dook er nog een video op waarin te zien was hoe een busje geen zin had om uit te wijken voor een groep fietsfanaatjes.

Een van die fietsers reed vrijwel midden op de weg, waarna het bus hem raakte. Dat sorteerde in een domino-effect en toen ging het hele groepje tegen de grond.

Recenter waren er twee advocaten die hun fietskostuum hadden aangetrokken. Een van hen schrok zo erg dat hij de Amstel inreed. Hij daagde de hondenbezitter voor de rechter en wilde een schadevergoeding. Die kreeg hij niet. Wel moesten deze twee advocaatjes de proceskosten dokken.

Scroll naar boven