Camper is klaar met wielrenners en rijdt ze allemaal van de weg af

Camper is klaar met wielrenners en rijdt ze allemaal van de weg af

Wanneer we stellen dat er op de openbare weg geregeld ‘spanningen’ zijn tussen wielrenners en andere weggebruikers, is daar geen woord aan gelogen.

Spanningen

Wij stellen dus niet alle wielrenners lak hebben aan verkeersregels en denken dat zij de weg alleen bezitten. Die mening is anderen soms toegedaan.

Soms leiden die spanningen tot vreemde situaties tussen wielrenners en andere weggebruikers. In Arizona ( de Verenigde Staten), irriteerde een bestuurder in een camper zich dusdanig aan een groep wielrenners dat besloot om ze dan maar van de weg te rijden. De gebeurtenis werd op camera vastgelegd.

Camper is klaar met wielrenners en rijdt ze allemaal van de weg af

Fietser geraakt

Wat we zien in de video is een groep wielrenners die op tour is langs het schitterende Lake Mary Road. Het overgrote deel fietst netjes op het daarvoor bestemde fietspad.

Zij dachten waarschijnlijk in alle rust te kunnen genieten van hun fietstochtje, maar het lot besliste anders. Althans, het lot niet maar de bestuurder van een camper.

Op de beelden nadert een camper de fietsfanaten van achter. En wat er dan gebeurt is niet in woorden te omschrijven. De camper ramt een van de fietsers met volle kracht.

De wielrenner wordt letterlijk door de lucht geslingerd en wordt vol tegen de andere renners aangeslingerd. Zeer onprettige beelden.

Chaos

Vanzelfsprekend ontstaat er direct hierna enorme chaos bij de fietsfanaten. Uiteindelijk zijn zeven renners gewondgeraakt door de man in de camper.

Vier van hen hebben ernstige verw0ndingen opgelopen. Zij hebben meerdere botten gebroken, rug- en hoofdletsel en ook kneuzingen.

Het is niet bekend of de man die hiervoor verantwoordelijk is, ondertussen al is opgespoord. Onderstaande de beelden:

Scroll naar boven