Zuid-Koreaanse president wil het eten van hondenvlees verbieden – “is de tijd gekomen?”

Het eten van hondenvlees is iets wat voor mensen uit Europa totaal onbegrijpelijk is. Toch gaat de handel in hondenvlees in de hele wereld gewoon door, ondanks de tegengeluiden.

Zwerfhonden

Vaak zijn deze honden dieren die al op straat leefde. Of huisdieren die worden gestolen. In Zuid-Korea gaat de traditie van hondenvlees eten al eeuwenlang terug. Tegenwoordig zijn er steeds meer burgers die zich hiertegen uitspreken.

Nu heeft de president van het Aziatische land zich ook in de discussie gemengd. Volgens The Guardian bracht Moon Jae-in tijdens een bijeenkomst van het parlement dit ter sprake: “Is het niet tijd om voorzichtig te overwegen de consumptie van hondenvlees te verbieden?”

Ondanks de afnemende populariteit worden er volgens The Guardian nog steeds jaarlijks naar schatting een miljoen honden gegeten in het land. Een volledig verbod zal waarschijnlijk alleen met steun in het land worden bereikt. Volgens de BBC zegt 84% van alle Zuid-Koreanen dat ze nog nooit hondenvlees hebben gehad en dat ook niet van plan zijn. 59% zegt een verbod te steunen.

Met de uitspraak van de president wordt er onder tegenstanders van deze praktijken nu gehoopt dat er eindelijk een verandering teweeg wordt gebracht in het land. Is dit het einde van een eeuwenlange traditie? De tijd zal het leren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven