Jinek-gast keihard aangevallen: ‘Er is geen ruimte voor debat!’

Jurist en filosoof Raisa Blommestijn zat gisteren voor de tweede keer aan tafel bij Eva Jinek. Maar zij werd de hele aflevering aangevallen door de hele tafel van Jinek.

Geen eerlijke discussie

Raisa Blommestijn was voor de tweede keer aangeschoven bij Eva Jinek. Raise strijdt tegen de coronapas. Ze vindt dat de mensen die niet gevaccineerd zijn heel erg benadeeld worden. Zij kunnen alleen nog maar deelnemen aan het sociale leven als ze getest zijn. Dit is geen keuze meer, dit is een indirecte vaccinatieplicht.

Maar telkens als Raisa een punt probeerde te maken kwam er iemand tussen. Het was letterlijk 4 tegen 1. EenVandaag-presentatrice Roos Moggré vindt Raisa hypocriet. “Je zei net dat het niet echt een keuze is, maar jij wilde mij net voor de uitzending en hand geven en dat vond ik minder prettig. Dan denk ik: dat hoeft van mij niet. In die zin geef je mij ook niet echt een keuze”.

Raisa keek verbaast en zei: “Voor mij is het gewoon een normale intermenselijke… Ja, sorry als dat vervelend overkwam, maar voor mij is het heel normaal dat we elkaar niet zien als een gevaar, maar dat we met elkaar samenleven. Daar hoort wat mij betreft ook het schudden van handen bij, maar als het vervelend is overgekomen: mijn excuses.”.

Roos wilde toch nog even haar gelijk halen en zei: “Maar je liet weinig ruimte voor het debat op dat moment.”

Raisa sloot toen af met: “Als dat zo is overgekomen, nogmaals: dan is dat niet de bedoeling geweest.”

Riasa vindt dat we met z’n alle de coronapas moeten weigeren. Deze maatregelen gaan namelijk niet meer over coronazieken.

Eva Jinek liet weten dat ze het gek vond dat geen van de artiesten die zijn/haar concerten hebben afgezet omdat ze niet mee willen doen aan de coronapas, bij haar aan tafel willen zitten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven