Verdrietige nieuwe informatie over het kindje dat op kinderopvang is omgekomen

Verdrietige nieuwe informatie over het kindje dat op kinderopvang is omgekomen

Gisteren kwam het tragische nieuws naar buiten dat op een kinderopvang in Noord-Brabant een kindje om het leven is gekomen.

Kinderopvang

Inmiddels is er meer informatie vrijgegeven. Het blijkt te gaan om een meisje van drie jaar. Het meisje was het dochtertje van een medewerker. Die was niet aan het werk op dat moment.

’t Goudvisje

Volgens directrice Marjolein van der Spek, van kinderopvangboerderij ’t Goudvisje aan de Empelseweg in Den Bosch, is het meisje het dochtertje van een medewerker.

Het kindje werd gisteren rond 13.00 uur gevonden op de buitenspeelplaats van het kinderdagverblijf. De p0litie laat weten dat het meisje niet meer aanspreekbaar was.

Onduidelijk

Op dit moment is er nog niet bekend hoe het meisje aan haar einde is gekomen, en wat er precies is gebeurd. Wel wordt er uitgegaan van een 0ngeluk.

”Met heel veel verdriet hebben wij onze ouders geïnformeerd dat er een dochter van een van onze medewerkers omgekomen is door een noodlottig 0ngeval op een van onze opvanglocaties in Empel”, zo schrijft Van der Spek in een verklaring die door Omroep Brabant is gedeeld.

“Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de ouders, familie en nabestaanden die door dit onvoorstelbare verlies zijn getroffen. Ons team en onze organisatie leven enorm met hen mee.”

Van der Spek schrijft dat ‘de plotselinge gebeurtenis vanzelfsprekend veel indruk heeft gemaakt op de andere kinderen en dat het de andere medewerkers en ouders enorm heeft aangegrepen’.

Elkaar steunen

De directrice vraagt iedereen om ‘elkaar te steunen’ en hoopt dat er rekening wordt gehouden met de gevoelens van iedereen die betrokken is. ”Onze oprechte condoleances aan de ouders, familie en nabestaanden.”

De locatie blijft vandaag vanzelfsprekend gesloten. Van der Spek wilde niets meer toevoegen aan de persverklaring. Op het terrein worden bloemen neergelegd voor het meisje.

 

 

Scroll naar boven