Snelwegplakkers gaan alles weer ontregelen en hier gaan ze toeslaan

Snelweg

De klimagekkies die schuilgaan onder de verzamelnaam Extinction Rebellion maken zich nog steeds druk om moedertje aarde. En daarom hebben de leden allemaal een vrije dag opgenomen om opnieuw een weg te gaan blokkeren.

XR blokkade A10

De groep ageert hiermee tegen het beleid van ING en dan specifiek het financieringsbeleid. Eind december gingen ze ook al midden op de weg zitten. Binnenkort gaan ze dat weer doen. Om precies te zijn op 24 februari. De locatie is Amsterdam en men zal op de snelweg A10 gaan zitten.

De vorige keer dat er plukjes mensen op het asfalt gingen zitten, resulteerde dat in zo’n vierhonderd aanhoudingen. Volgens de autoriteiten zorgden ze voor een ‘levensgevaarlijke situatie’.

Automobilisten de Sjaak

Femke Halsema had er ook geen toestemming voor gegeven, maar daar hadden de snelwegplakkers complete maling aan en kwamen toch. Volgens de beweging was het helemaal niet zo onveilig. Bovendien wijzen ze op het feit dat ambulances door de groep werden doorgelaten.

Het is niet helemaal duidelijk of ze daar nu een schouderklopje voor willen, maar feit is dus wel dat mensen die op de door hen aangekondigde datum over de A10 moeten rijden, uren in de file komen te staan of moeten omrijden. En daar zal niet vrolijk op gereageerd worden.

‘Logisch’

het actieclubje spreekt zelf van een ‘logische plek’, omdat ze in ING een kwade genius zien die een ‘aanjager’ is van de crisis met betrekking tot het klimaat. De bank wil tot 2040 doorgaan met het financieren van fossiele brandstofprojecten en dat zorgt voor slapeloze nachten bij de demonstranten.

ING reageerde eerder al op de eisen van XR. Die werden als ‘niet realistisch’ betiteld. Ook veegt de ING de vloer aan met de betoging op de A10.

De bank stelt dat de wereld op dit moment nog te afhankelijk is van fossiele brandstoffen en zodoende kan daar dus niet mee gestopt worden. Daar zou een transitieperiode voor nodig zijn.

Wil jij er op 24 februari gewoon door en heb jij helemaal geen zin om in de file te staan, of om te rijden? Er zijn mensen die wel weten hoe ze dat moeten oplossen:

 

 

 

Scroll naar boven