Moeder haalt hard uit naar grootouders die niet op hun kleinkinderen willen passen

Moeder haalt hard uit naar grootouders die niet op hun kleinkinderen willen passen

Op internet gaat momenteel een filmpje viraal van ene Rachel, die op TikTok schuilgaat als @rachonlife. In een video richt ze zich tot opa’s en oma’s die online opscheppen over hun kleinkinderen, maar die eigenlijk nooit willen oppassen.

‘Niet hun taak’

Rachel veegt de vloer aan met ‘dit type’ grootouders, maar deelt ook complimenten uit aan opa’s en oma’s die veel tijd aan de kleinkinderen besteden.

De moeder is flink op dreef en zegt: ”Ik geniet ervan om te praten over hoe sommige grootouders zich moeten schamen dat ze niet graag op kleinkinderen willen passen, omdat dit zogenaamd hun taak niet is.” Ze benadrukt echter ook dat haar kritiek is gericht aan degenen die niet of nauwelijks aanwezig zijn, maar wel pronken met hun status.

‘Mooie praatjes’

”Het gaat hier om de opa’s en oma’s die zielig doen dat ze hun kleinkinderen missen, maar zelf nooit langskomen. ”Of oma’s die zichzelf voordoen als de beste oma ter wereld, maar dat helemaal niet zijn.”

Rachel is ontzettend duidelijk in haar bewoordingen. ”Als je een grootouder wil zijn, moet je je daadwerkelijk zo gedragen en niet doen alsof. Je bent geen groot vriend of groot babysitter. Je bent een grootouder, dus speel je een rol in de leven van de kleinkinderen.”

Rachel geeft het voorbeeld

Zelf lijkt Rachel alles goed voor elkaar te hebben. Ze heeft warme woorden over haar schoonfamilie. ”Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie. Dan komen mijn schoonouders naar ons huis, leggen de kinderen op bed en als we thuiskomen gaan zij weer naar huis.”

”Ze zijn zich er erg bewust van dat hun zoon, mijn man dus, hulp nodig heeft en het is hun taak om hem te helpen. Ook al is hij 33 jaar.”

Reacties

Onder de video regent het reacties. Voor sommige mensen zijn haar woorden herkenbaar. Iemand schrijft: ”Mijn moeder wil altijd dat ik de kinderen naar haar toe breng, terwijl ze in de straat woont.” Een ander schrijft: ”Mijn ouders wonen maar 30 minuten bij me vandaan. Ze doen net alsof het een last is om naar mijn huis te rijden, zodat ze hun kleinkind kunnen zien.”

Toch is niet iedereen het eens met Rachel. Iemand laat haar weten dat opvoeden niet de taak van grootouders is, maar van de ouders zelf. ”Deel uitmaken van het leven van kleinkinderen, is heel wat anders dan ze opvoeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | parenting + lifestyle

Scroll naar boven