Snelwegplakker maakt kennis met wapenstok, wordt knock-out gemept

Snelwegplakker maakt kennis met wapenstok, wordt knock-out gemept

Klimaatdemonstraties zijn vaak ontzettend intensief. Op de weg gaan zitten en liedjes zingen vergt enorm veel doorzettingsvermogen. Bovendien moet je natuurlijk talloze vrije dagen opnemen (als je een baantje) hebt. 

Afgelopen weekend was het alweer de vierde! week op rij dat activisteren op de A12 de wegen blokkeerden. Ze eisen dat de overheid stopt met het pompen van miljarden euro’s in de fossiele industrie. Vooralsnog lijkt de overheid dit niet van plan. En dus wordt er vrolijk door geprotesteerd.

Snelwegplakkers

In de afgelopen weken volgden er meerdere clashes tussen de ongehoorzame burgers en dienders in het blauw-geel. Ook met andere burgers overigens.

We hebben kunnen zien dat een Duitse automobilist de blokkades aldaar ook flink zat was. Omdat de snelwegplakkers niet van plan waren om aan de kant te gaan, besloot hij ze er maar gewoon af te trappen.

Ook in Nederland besloot een Hagenees met een Audi e-tron het niet te accepteren dat een bebaarde klimaatregel voor zijn wagen ging staan. Die beelden kun je hier zien.

Afijn, afgelopen weekend kwamen de activisten van ‘Letzte Generation’, de Germaanse tak van Extinction Rebellion gezellig naar Nederland.

Waar de Nederlandse klimaatpoppetjes zich veelal laten volspuiten met water, gaan de Duitsers een stapje verder. Zij gaan gewoon in verkeerspalen boven de weg zitten en lijmen zichzelf daaraan vast. Dan is het lastig om ze weg te halen. De staat moet dan weer hoogwerkers tevoorschijn toveren.

Demonstrant KO

Je kunt natuurlijk niet verwachten dat agenten steeds maar weer begrip op blijven brengen voor de activisten. Daarom ging het er gisteren ff hevig aan toe.

De wapenstok moest worden ingezet en een klimaatwappie heeft aan den lijve ondervonden hoe het is als je ongehoorzaam bent.

Op de beeldem, gemaakt door journalist Chris Klomp, is te zien hoe de bebaarde man kermend op de grond ligt, nadat oom agent hem had ‘geprikt’ met zijn stok. De klimaatwappie heeft dus geen tik gekregen, maar werd na 15 keer netjes vragen of hij wilde doorlopen, zachtjes gepord.

Het klimaatgekkie blijkt van suiker en maakte een heel theater waarbij hij net deed alsof hij hard was geraakt. Er moest zelfs een ziekenwagen komen. Wij vinden dat de kosten hiervan op de klimaatman verhaald moeten worden. Onderstaand vind je de beelden:

Scroll naar boven