Snelwegplakkers versperren Hagenees Audi e-tron de weg en doen dat nooit meer

Snelwegplakkers

De klimaatgekkies van Extinction Rebellion Nederland bivakkeren nu al zo’n vier weken achter elkaar op de Utrechtsebaan in Den Haag. Met het blokkeren van de A12 hopen ze te bereiken dat er een eind gemaakt wordt aan fossiele subsidies.

Snelwegplakkers

Wat de actiepoppetjes precies dwarszit, is het feit dat de Nederlandse overheid ieder jaar miljarden euro’s voor de fossiele industrie over heeft.

En daar is Extinction Rebellion het niet mee eens. Van hen moeten de fossiele brandstoffen teruggedrongen worden. Maar tot hun ergernis lijkt de overheid er niet veel aan te willen doen. En daarom zitten de snelwegplakkers op de weg. Omdat ze een statement willen maken.

Blokkeren

Door al vier weken op de weg te staan, hoopt de actiegroep niet alleen op aandacht voor het klimaat. Ze hopen ook dat onze overheid gaat ingrijpen.

Je zou zeggen, wie boeit dit nou? Maar er zijn dagelijks heel veel mensen die niet meer kunnen doen slapen doordat de aarde opwarmt.

In ieder geval zorg je ervoor dat met het blokkeren van de weg, er oponthoud komt bij automoblisten. Zij zijn daardoor een stuk langer onderweg.

En dat is niet leuk als je bijvoorbeeld naar je werk moet. En al helemaal niet als het om medische redenen gaat. Gelukkig zijn de activisten nog niet totaal gehersenspoeld en maken ze ruimte voor ziekenvervoer. Hoe dan ook: oponthoud is altijd zwaar vervelend.

Hagenees

In een uitgelekte video is een Hagenees te zien die een mooie Audi e-tron onder zijn bips heeft. Wanneer je die hebt, heb je geen zin in klimaatactivisten.

Wat wij zo waarderen aan Hagenezen, is dat ze nergens omheen draaien. Op de beelden is te zien hoe een activist pal voor zijn auto gaat staan om hem de weg te versperren.

Snelwegplakkers dagen Hagenees met Audi e-tron uit

Dat is niet zo handig, zullen we maar zeggen. De man stapt uit zijn auto en vertelt de groep snelwegplakkers de waarheid. En die komt hard aan.

Overigens was de Audi-bestuurder pontificaal aanwezig bij de lockdown-protesten gedurende corona. Hij weet dus erg goed dat de overheid harder kan optreden als ze bij klimaatactivisten doen. Dat laat de Hagenees overigens ook nog even weten aan een diender.

Scroll naar boven