Vreselijk: auto rijdt plein op van kinderdagverblijf in Zwolle en schept kindje

Vreselijk: auto rijdt plein op van kinderdagverblijf in Zwolle en schept kindje

Intens triest nieuws vanuit Zwolle. Hier is een automobilist vanmorgen een plein van een kinderdagverblijf opgereden met enorme snelheid. Het vermoeden bestaat dat dit niet expres is gebeurd. Desondanks zijn er twee gew0nden gevallen.

Kinderdagverblijf

Het is gebeurd bij het kinderdagverblijf Partou dat ligt aan de Dijkgraafhof in Zwolle. Volgens een woordvoerder die spreekt namens de veiligheidsregio, bestaat het vermoeden dat de vrouw plotseling niet goed werd achter het stuur. Daardoor zou zij de controle over het voertuig verloren zijn.

Dat stelt de woordvoerder tegen Hart van Nederland. De vrouw is zelf gewondgeraakt en is afgevoerd. Zij zal later verhoord worden.

Vreselijk: auto rijdt plein op van kinderdagverblijf in Zwolle en schept kindje

Kindje geraakt

Richard Meijer, die de Veiligheidsregio IJsselland vertegenwoordigt, meldt dat de auto van de rotonde raakte, omdat degene achter het stuur vermoedelijk niet goed werd.

”Op dat moment waren er meerdere kinderen aan het buitenspelen. Een jongetje is geraakt door de auto en ligt momenteel in het ziekenhuis.

Volgens Meijer is het kind er niet ernstig aan toe, maar dat is momenteel nog niet bevestigd. Ook de bestuurster zou niet erg veel mankeren. Hoewel ze niet lekker geworden zou zijn, slaagde ze er toch in om geheel zelfstandig uit haar auto te komen.

De vrouw die de auto bestuurde is aangehouden en haar bloed wordt afgenomen om te laten testen. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. Volgens Meijer kon de vrouw na de crash zelfstandig het voertuig uit. Ze is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeluk blijft de kinderopvang de rest van de dag dicht. Een van de moeders die haar kinderen ophaalt, reageert geschokt: ,,Gelukkig zijn mijn kinderen niet gewond, maar dit is wel even schrikken.’’ Kinderen en hun ouders worden opgevangen bij een sporthal van een school in de buurt.

De vrouw is evenals het kindje met een ziekenwagen afgevoerd. De bestuurster zal later verhoord worden en moet ook een bloedtest ondergaan voor het onderzoek. De kinderopvang is per direct gesloten voor vandaag, zo meldt De Stentor op haar website.

Een van de moeders die haar kinderen kwam ophalen, reageert tegenover De Stentor geschokt: ”Gelukkig zijn mijn kinderen niet gew0ndgeraakt, maar dit is wel even schrikken.” Kinderen en hun ouders worden opgevangen bij een sporthal van een school in de buurt.

Onderzoek

De autoriteiten zijn momenteel bezig met onderzoek. Er wordt geprobeerd te achterhalen wat de toedracht is geweest. Ook zoekt men naar getuigen.

Heb jij gezien wat er precies is gebeurd en heb je (dashcam)beelden? Dan word je dringend verzocht contact op te nemen met de p0litie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844.

Vreselijk: auto rijdt plein op van kinderdagverblijf in Zwolle en schept kindje

Scroll naar boven