Schokkende video: Voetballer wordt doodgeschoten voordat hij het veld op loopt

Schokkende video: Voetballer wordt doodgeschoten voordat hij het veld op loopt

Op Curaçao is gisteravond een voetballer doodgeschoten. Volgens persbureau ANP gebeurde dat vlak voordat hij het veld wilde betreden.

De speler van voetbalclub Hubentut Fortuna werd iets na 21.00 uur lokale tijd onder vuur genomen door een onbekend persoon met een automatisch wapen. Het tragische voorval gebeurde vlak voordat de wedstrijd Hubentut Fortuna in het SDK stadion (in Willemstad) zou aantreden tegen Union Deportivo Tera Kòrá.

Schoten te horen

Op sociale media werden al snel videobeelden van de schietpartij gedeeld. Supporters die in het stadion waren, dachten in eerste instantie aan vuurwerk. Niet veel later brak er paniek uit en probeerden aanwezigen dekking te zoeken, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Het slachtoffer werd na de aanslag op zijn leven overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is hij later aan zijn verwondingen bezweken.

Veilig voetbalwedstrijden bezoeken

De politie heeft laten weten een onderzoek in te stellen naar de moord, maar wil geen verdere details openbaar maken. De minister van Justitie, Shalten Hato, heeft een overleg gepland met de voetbalbond. De insteek hiervan is dat supporters veilig naar voetbalwedstrijden kunnen.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven