Kerngezonde negenling viert eerste verjaardag: ”Ze zijn allemaal anders”

Kerngezonde negenling viert eerste verjaardag: ''Ze zijn allemaal anders''

Hiep Hiep Hoera! De telgjes van de enige negenling ter wereld, vorig jaar geboren in Marokko, vieren hun eerste verjaardag. Volgens de vader van de negen kinderen zijn alle baby’tjes kerngezond. Aan de BBC laat hij weten dat ze ”allemaal anders zijn.”

De zwangerschap van moeder Halima Cisse (26) werd vorig jaar breed uitgemeten in de pers. Het is natuurlijk ook niet alledaags. Toen ze op 5 mei vorig jaar beviel, wachtte haar een grote verrassing: in plaats van zeven kinderen, zaten er maar liefst negen spruiten in haar buik. Via een keizersnede werden er vijf meisjes en vier jongens op de wereld gezet.

Jaar in ziekenhuis

Omdat de moeder speciale zorg nodig had, werd ze overgevlogen naar een speciaal ziekenhuis in Marokko. Inmiddels verblijft de familie daar nog steeds.

Feestje in de kliniek

De vader van het gezin heet Adbelkader Arby. Hij is officier in het leger van Mali en was de afgelopen zes maanden in dat land. Speciaal voor de verjaardag is hij naar Marokko gekomen.

”Ik ben zo blij om weer samen met mijn hele familie te zijn”, zegt hij opgelucht.. ‘Als je naar alle baby’s kijkt, dan voelen we ons echt opgelucht. Dan vergeten we alles, ook de vermoeidheid.”

De vader is dankbaar voor de hulp die ze krijgen van de Malinese regering. ”De Malinese staat heeft alles in het werk gesteld voor de zorg en behandeling van de negen baby’s en hun moeder. Het is allemaal niet gemakkelijk, maar het is mooi en iets dat troost biedt”, aldus Arby.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven