Schokkende beelden: Man en minderjarige zoon proberen ambulancebroeder neer te steken

Schokkende beelden: Man en minderjarige zoon proberen ambulancebroeder neer te steken

Weerzinwekkend nieuws, want in een dorp vlakbij het Belgische Charleroi hebben een vader en zijn minderjarige zoon vorige week geprobeerd een ambulancebroeder neer te steken. De man liep geen steekwonden op, maar verkeert in shock.

De aanval vond afgelopen donderdag rond 14.30 uur plaats in het dorp Roux. De ambulance was onderweg naar een patiënt en besloot om midden op de weg te parkeren, omdat er aan de linker- en rechterzijde geen plaats was. Met de kenmerkende blauwe zwaailichten werd ander verkeer gewaarschuwd.

Ongeduldige bestuurder

Nadat de patiënt was ingeladen, wilde de ambulance snel naar het ziekenhuis rijden. Volgens slachtoffer Vincent werd daar een stokje voor gestoken, doordat de pas werd afgesneden door een ongeduldige bestuurder. Die stapte vervolgens uit zijn auto en kwam op de ambulance afgelopen.

Wat er toen gebeurde gaat alle perken te buiten. De man sleurde de ambulance medewerker uit de ziekenwagen en begon op hem in te slaan. ”Ik ben over mijn hele lichaam geslagen. Ik ben in de foetushouding gaan liggen om te voorkomen dat vitale organen geraakt zouden worden.”

KLIK HIER VOOR DE VIDEO

Vader en zoon

Het voorval is gefilmd, al is niet duidelijk wie het op beeld heeft vastgelegd. Op de schokkende beelden is te zien dat een van de daders herhaaldelijk met een mes op Vincent insteekt. Desonkanks heeft het slachtoffer geen steekwonden. Hij zit er fysiek en mentaal helemaal doorgeen. ”Ze stonden met een mes voor mij. Dit is duidelijk poging tot moord. Het voelt alsof ik veel geluk hebt gehad. ”

De vader en zoon zijn gearresteerd, Maar niet voor poging tot moord. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen slechts van mishandeling en belemmering van het verkeer.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven