Oud-medewerkers van “The Voice” klappen uit de school – ‘alles draait om geld’

The Voice gaat waarschijnlijk in de aankomende tijd de wind van voren krijgen. Onlangs deed Tim Hofman een aankondiging van wanpraktijken bij de populaire talentenjacht. Nu lijkt het erop dat de eerste ‘oud-medewerkers’ naar voren zijn gekomen met hun verhaal.

Tim Hofman

De presentator gaf aan dat hij met zijn programma BOOS een onderzoek gaat beginnen over een ‘bepaalde Nederlandse talentenjacht’. Het lijkt er sterk op dat het over The Voice gaat. Het bekende YouTube kanaal Juice Channel laat nu weten dat de eerste oud-medewerkers en deelnemers naar voren zijn gekomen hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Volgens nog onbekende bronnen zei één oud-medewerker het volgende: “Ik heb daar met onwijs veel plezier gewerkt en het stemmen ging wel echt eerlijk in mijn tijd met een notaris, maar er worden wel bepaalde BN’ers of mensen van de talentenjachten binnengehaald met bepaalde beloftes. Ook hebben zij vaak meer de vrijheid in de songkeuze. Terwijl anderen dat niet hebben en van de lijst moet kiezen die de band kan spelen.”

Wendy van Dijk

Het gaat dus over kijkersbedrog en een ongelijke behandeling van de kandidaten: “Ook worden natuurlijk moeilijke onderwerpen met opzet aangesneden”, gaat de onbekende bron verder. “Een jonge kandidaat van 16 haar relatie was onlangs verbroken en wou het daar echt niet over hebben, had ze aangegeven bij de redactie, maar Wendy ging het meteen aankaarten zodat we ‘mooie’ televisie kregen. Tranen met tuiten.”

Zwaar onderbetaald

Maar daar stoppen de beschuldigingen nog niet. Een andere oud-medewerker vertelde over de ‘financiële vergoeding’: “Ja, ik heb aan de ene kant met heel veel plezier daar gewerkt. Alleen de werkdruk was bizar hoog en je kreeg DIK onderbetaald. Voor 14/16 uur werk kreeg je maximaal 10 uur uitbetaald. Als je vroeg waarom, gaven ze aan dat je anders meer zou verdienen dan een productieleider.”

Maar vriendjespolitiek schijnt ook aan de orde van de dag te zijn, aldus de oud-medewerker: “Daarnaast moest je vriendjes zijn met de producer anders kreeg je als productieassistent de nare klusjes (zoals een hele opname lang bij een deur staan). Voor de rest draait alles om geld verdienen en niet om de kandidaat een boost te geven. Hoe meer geld je uit iemand kan trekken hoe beter.”

Wurgcontracten

Een ander bizar verhaal gaat over iemand haar nicht in de finale stond: Ze mocht schijnbaar niet winnen omdat ze geen ‘wurgcontract’ wilde tekenen. “Ze wist dus dat winnen geen optie was, maar je kon tijdens de finale evengoed op haar stemmen (wat dus geld kost).”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven