Afrikaanse dominee sterft terwijl hij ‘de opstanding van Jezus’ naspeelt

Een Afrikaanse dominee is overleden nadat hij probeerde de opstanding van Jezus Christus na te bootsen. Gelovige mensen weten dat de zoon van God enkele uren nadat hij stierf, zijn lichaam werd opgeborgen in een groot graf. De bijbel zegt dat Jezus drie dagen later opstond uit de dood en opsteeg naar de hemel.

Afrikaanse predikant

Een Zambiaanse predikant wilde bewijzen dat hij een boodschapper van de Heer was en vroeg om begraven te worden. James Sakara, van de Zion Church, was er zeker van dat drie dagen nadat hij levend begraven zou zijn, hij uit de tombe zou opstaan.

Zambia’s Diamond TV meldde dat de kerk van de 22-jarige niet zo zeker was van het plan, maar uiteindelijk stemden drie leden ermee in om de jonge predikant in het geïmproviseerde graf te gooien en levend te begraven. Voordat hij in het graf gehezen werd citeerde Sakara wat Jezus tegen zijn discipelen zei voordat hij werd verraden.

De 22-jarige werd drie dagen lang in het graf achtergelaten. Toen leden van de kerk hem opgroeven, ontdekten ze dat hij was overleden. Er werden tevergeefs nog rituelen uitgevoerd op het lichaam van de man in de hoop dat hij zou opstaan uit de dood, maar het mocht niet baten.

Een van de leden van de kerk die hielp bij het begraven van de man, gaf zichzelf aan bij de politie, terwijl de andere twee op de vlucht zijn geslagen, aldus de Daily Mail.

ZION CHURCH PASTOR BURIED ALIVE IN ZAMBIA  (James sakala

Laat een reactie achter

Scroll naar boven