Omar (28) reed vier mensen aan, mag alweer naar huis

Omar reed twee vrouwen en kinderen dood, mag gewoon naar huis

Veel mensen hebben in Nederland al lang geen vertrouwen meer in het rechtssysteem. Dat is niet zomaar gekomen, maar komt voort uit een aantal voorbeelden waarbij lachwekkend lage straffen uitgedeeld zijn aan veroordeelden.

155 kilometer per uur

Helaas hebben we weer een geval van iets onbegrijpelijks. De 28-jarige Omar E. uit Roosendaal veroorzaakte vorig jaar een 0ngeluk.

In een Duitse huurbak trapte Omar flink op het gaspedaal. Met een snelheid van 155 kilometer per uur stormde Omar op de kruising af.

Heftig ongeluk in Oud Gastel, vier mensen overleden

Op dat moment kwam er een Toyota voorbij, waarin twee moeders en drie kinderen zaten. Omdat Omar zo hard reed, kon hij niet meer op tijd remmen. De inzittenden van de Toyota kunnen het niet meer navertellen. Een meisje overleefde het als enige.

Advocaat

De advocaat van Omar beweert dat de man die hij verdedigt ‘maar’ 95 kilometer per uur reed. Ze wilden de schuld daarna ook nog bij de slacht0ffers leggen, door te zeggen dat zij Omar voorrang hadden moeten verlenen. Maar Omar was al lang voorbij de haaientanden.

Vrijgelaten

Nu blijkt dat de rechtbank Omar na slechts zes maandjes voorarrest, begin deze maand naar huis heeft gestuurd. En wat blijkt?

Omar is weer opgepakt (en ook weer vrijgelaten). Bij een politieactie in zijn woning is 13! kilo softdrugs aangetroffen. Ook werd 45.000 euro contact geld gevonden.

Desondanks vindt de rechtbank het niet nodig om Omar weer in de cel te gooien. ”Je moet echt stevige reden hebben om iemand vast te laten zitten. De rechtbank ziet hier onvoldoende reden toe.”

De rechtbank bedrukt ook dat beide zaken los van elkaar gezien moeten worden. ”Er is nu gekeken of Omar alleen voor de inval in voorarrest moest blijven zitten. Dat is onnodig volgens de rechtbank.”

Paspoort inleveren

Eerder dit jaar besloot de rechter al dat Omar zijn proces inzake het auto-0ngeluk thuis mag afwachten. Er zijn een aantal voorwaarden verbonden hieraan.

Zo heeft hij zijn paspoort moeten inleveren (maar heeft vermoedelijk dubbel paspoort) en mag hij tijdelijk geen auto meer rijden. Een van de voorwaarden voor vrijlating was ook dat Omar op het rechte pad moest blijven. Ondanks dat dit nu niet gebeurt lijkt te zijn, gebeurt er niks.

Naar onze persoonlijke mening is dit onbegrijpelijk. Deel dit artikel op Facebook, uit respect voor de twee families, die hun dierbaren nooit meer terugzien.

Scroll naar boven