Stierenvechten gaat mis: stier ramt hoorn totaal in achterste

Een zogeheten matador heeft een potje stierenvechten moeten bekopen met een hoorn in zijn achterste en zal hier vermoedelijk levenslang aan herinnerd blijven. 

Een zogeheten matador heeft een potje stierenvechten moeten bekopen met een hoorn in zijn achterste en zal hier vermoedelijk levenslang aan herinnerd blijven. 

Gaat niet goed

Alejandro Conquero betrad de arena van Cenicientos, Madrid, om deel te nemen aan de Spaanse sport van stierenvechten. Herhaaldelijk wist hij het dier handig te ontwijken, maar bij een van zijn bewegingen draaide de stier plotseling en wierp de matador de lucht in.

Hoewel Conquero weer op de grond terechtkwam, was de stier niet te stoppen. Onvermoeibaar stootte hij herhaaldelijk op Alejandro in, tot een van zijn hoorns hem opnieuw omhoog tilde.

Stierenvechten gaat mis: stier ramt hoorn in achterste

Rectum doorboord

Een ooggetuige die het moment vastlegde op video, deelde op Twitter (vertaald uit het Spaans): “De aanval van de stier op Alejandro Conquero was iets dat ik nooit meer zal vergeten. We wachten op een helikopter zodat hij medische hulp krijgen kan.”

Een groep assistenten betrad de arena om de stier af te leiden terwijl Alejandro opstond en wegliep. Ondanks dat het lukte om de arena te verlaten, is hij per helikopterd afgevoerd.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de hoorn in het achterste perianale gebied, waarbij de hoor het rectum doorboort via het stuitje, terecht is gekomen.

https://www.youtube.com/watch?v=Kfubov8EPP8&t=1s

Lange termijn

Volgens The Mirror zal de 28-jarige stierenvechter naar verwachting op de lange termijn met problemen te maken krijgen. Lokaal nieuwsplatform Andalucia Informacion berichtte dat dit moment zich voordeed tijdens het derde gevecht van het jaarlijkse evenement Prieto de la Cal.

Het voegde eraan toe dat de jonge stierenvechter afkomstig is uit een familie met een rijke geschiedenis in de sport, waarbij zijn vader de bijnaam “The Hurricane of Huelva” had.

Wereldwijd

Er zijn vele gevallen bekend waarin matadors tijdens stierenvechten niet als winnaars uit de bus komen. Anno 2023 wordt stierenvechten nog steeds gedaan in veel landen.

Onder meer in Spanje, Portugal, Mexico, Peru, Frankrijk, Colombia, Ecuador, Venezuela en enkele andere landen waarbij de Spaanse en/of Portugese cultuur invloedrijk is.

Bij stierenvechten is de maestro, normaliter gekleed in goud, de man die de stier uiteindelijk mag afmaken na het spel. De andere stierenvechters worden subalternos genoemd. Zij dragen vaak kleding met zilveren accenten, in tegenstelling tot het goud van de matador.

Wij vinden het hartstikke zielig voor de stieren. Daarom vragen wij jou: deel dit artikel op Facebook zodat meer mensen het kunnen zien.

Scroll naar boven