Omar reed met 155 kilometer per uur twee vrouwen en kinderen dood, mag gewoon naar huis

Omar reed twee vrouwen en kinderen dood, mag gewoon naar huis

De 27-jarige doodrijder Omar E. uit Roosendaal reed op 2 september vorig jaar in een gehuurde Mercedes vier mensen dood. Hierbij reed hij 155 kilometer per uur, waar slechts 50 is toegestaan. Genoeg voor een lange celstraf zou je denken. Of toch niet?

In vrijwel elk land zou dat zo zijn, maar niet in Nederland. De rechtbank in Breda heeft vandaag namelijk besloten Omar gewoon naar huis te sturen. Daar zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moest hij zijn rijbewijs en zijn Nederlandse paspoort inleveren.

Terugblik

Wat gebeurde er nu precies op die fatale dag? Omar huurde een mooie Mercedes in Duitsland en besloot flink gas te geven toen hij een kruispunt naderde.

Op dat moment passeerde een Toyota waarin een moeder (39), haar zoon (8) en dochter (10) zaten en ook een andere vrouw van 42. Alle inzittenden kwamen om het leven.

Excuses

Omar heeft vandaag in de rechtbank sorry gezegd. “Als ik de tijd kon terugdraaien, had ik wel twee keer nagedacht.” Totdat de zaak inhoudelijk wordt behandeld mag Omar dus thuis zijn. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit niet voor de zomer zal zijn. Eind mei worden er nog getuigen gehoord.

Scroll naar boven