Vrouw denkt dat ze een hondje koopt, ontdekt na 7 maanden wat het echt is

Vrouw denkt dat ze een hondje koopt, ontdekt na zeven maanden wat het echt is

Een dierenliefhebber uit China is helemaal de weg kwijt, nu ze erachter is gekomen dat het hondje dat ze had aangeschaft helemaal geen hond blijkt te zijn. 

Blaft nooit

Ms. Wang uit China kocht vorig jaar een puppy van, wat zij dacht, het ras Japanese Spitz. Ze betaalde iets meer dan 160 euro voor de ‘hond’.

Maar na een paar weken stopte het dier met hondenvoer eten. Ook viel het Ms. Wang op dat het dier nooit blafte, terwijl de vacht ook steeds dikker werd. Tenslote begon ook de staart flink te groeien. De vrouw besloot het ‘aan te kijken’. Pas na 7 maanden besloot ze op onderzoek uit te gaan.

Vos

Uiteindelijk kwam er een medewerker van een dierentuin aan te pas, die de eigenaresse vertelde dat Ms. Wang eigenlijk een vos had aangeschaft.

De vrouw, afkomstig uit Jinzhong, vertelt aan Shanxi Network Television dat ze de ‘puppy’ had gekocht in een dierenwinkel. Dat gebeurde vorig jaar.

‘Heel raar’

Ms Wang: ”De vacht werd dikker toen hij drie maanden oud werd. Het gezicht begon er ook anders uit te zien en de staart werd langer dan die van andere honden.”

”Als ik met hem ging wandelen, zeiden andere mensen dat het een vos was. Maar ik geloofde dat niet. Andere honden leken ook bang voor hem.”

Vrouw denkt dat ze een hondje koopt, ontdekt na zeven maanden wat het echt is

”Toen hij stopte met hondenvoer eten, gaf ik hem fruit en kipfilet. Dat vond hij erg lekker en nu snap ik eindelijk waarom!”

Dierentuin

Sun Letian, een dierenexpert die werkzaam is in de Taiyuan Zoo, bevestigt dat Ms Wang’s huisdier een vos is. ”Gebaseerd op de omvang en het uiterlijk, kan ik hier wel duidelijk over zijn.”

Ms Wang heeft inmiddels besloten de vos over te dragen aan de dierentuin, waar het een beter dieet krijgt en een mooiere leefomgeving.

De vos zit een maand in quarantaine, voordat het dier bij andere vossen gevoegd kan worden. Ms Wang mag haar ‘hondje’ altijd bezoeken als ze hem mist.

Scroll naar boven