Moeder deelt een truc waarmee je aardbeien vers kan houden in de koelkast voor weken

We weten allemaal dat we elke dag verse groenten en fruit moeten eten, maar om dit te doen, hebben we misschien het gevoel dat we regelmatig naar de supermarkt moeten gaan.

De meeste mensen winkelen één keer per week en hoewel de verse producten er misschien verleidelijk uitzien als we ze voor het eerst kopen, ziet het er vijf dagen later een stuk minder verleidelijk uit.

Dit geldt vooral voor bessen en aardbeien. Nu we het aardbeienseizoen naderen, kunnen we die ​​rode vruchten niet weerstaan. Maar vaak zijn ze niet meer goed zodra we ze willen opeten.

Ik kwam deze tip tegen om aardbeien en bessen vers te houden en ik kan niet geloven hoe eenvoudig en effectief het is. Ik moest delen.

aardbeien

Ze zijn ook zo veelzijdig, gebruik ze voor cakes, smoothies en zelfs jam als ze al niet lekker genoeg zijn om te eten.

Maar helaas duurt het niet lang voordat ze beschimmelen. Dus toen ik deze truc ontdekte om ze wekenlang te bewaren in de koelkast, ja weken, moest ik het delen.

Deze zeer nuttige tip werkt niet alleen, maar is ook zo eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een kom, wat water en witte wijnazijn en binnen enkele minuten kun je ervoor zorgen dat je aardbeien vers blijven tot je ze nodig hebt.

azijn

Voeg je aardbeien toe aan de kom en bedek het fruit in een deel azijn tot vijf delen water gedurende een paar minuten.

De azijn verwijdert bacteriën of schimmelsporen, waardoor het fruit langer goed blijft.

Wanneer je de aardbeien verwijdert, zorg er dan voor dat je ze grondig droogt met een papieren handdoek, zodat er geen vocht meer is om schimmel te veroorzaken en er is geen enkele smaak van azijn.

Deze slimme truc werkt ook goed voor onder andere bessen, frambozen en bramen die ook snel beschimmelen.

Bekijk de stapsgewijze truc in onderstaande video.

Vergeet niet om deze slimme truc met je vrienden te delen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven