Mannen die helpen in het huishouden zijn gelukkiger én hebben vaker seks

Mannen die vaak de afwas doen, zijn volgens de wetenschap gelukkiger en hebben vaker seks

In elk huis of gezin hebben volwassenen een klusje waar ze liever de leiding over hebben. Het kan bijvoorbeeld de was zijn voor de vrouw of het koken voor de man. Mannen die de afwas doen hebben volgens nieuw onderzoek vaker seks, en zijn gelukkiger.

Gelukkiger en vaker seks

Mannen die vaak thuis de afwas doen, hebben meer seks en zijn gelukkiger, volgens een onderzoek van New York Post. In het verleden was er thuis niet veel discussie over wie verantwoordelijk was voor de afwas, vrouwen bleven thuis om voor de kinderen te zorgen, terwijl mannen voor het geld zorgden.

Tegenwoordig is er gelukkig een veel gelijker beeld. Zowel mannen als vrouwen doen hun deel van de taken. Maar blijkbaar is het goed voor mannen om nog meer huishoudelijke taken op zich te nemen, volgens een nieuwe studie.

vies servies

Meer wassen = meer seks

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Marriage and Family, ontdekten onderzoekers dat stellen die de afwas deelden meer seks hadden dan die waar de vrouw meestal de afwas deed.

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat zij die de taken eerlijk verdelen 50% meer seks hebben. “Tegenwoordig is gelijkheid erg belangrijk in relaties,” zei Amanda Miller tegen de New York Post. Ze is professor sociologie aan de Universiteit van Indianapolis en co-auteur van de studie.

Het seksleven nam toe met de leeftijd

De studie, die gegevens verzamelde van stellen van midden jaren 80 tot 2006, onthuld dat in de huizen waar de vrouw altijd voor de afwas zorgde, het seksleven geleidelijk afnam naarmate de jaren vorderde. Stellen die de gerechten gelijkmatig behandelden, vertoonden echter een toename van hun seksleven.

“Hoewel we nog niet kunnen bewijzen waarom, kunnen we zeggen dat als het gaat om klusjes, het eerlijk verdelen sexy is”, vertelde Amanda Miller aan de New York Post.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven