Onderzoek toont aan: bierdrinkers zijn gezonder dan mensen die nuchter blijven

Met de zomer om de hoek en de vele dorstige mensen over de hele wereld zijn er weinig dingen die fijner en lekkerder zijn dan een koud biertje. Of het nou op de veranda, op het strand, in een bar of in je eigen huis is: het doet er weinig toe wanneer.

Bierdrinkers gezonder

Natuurlijk, hoewel het niet raadzaam is om regelmatig te veel alcohol te drinken, is het openen van een koud biertje net zoiets als ademhalen: hoe vaak je het ook doet, je blijft het doen.

In feite kan nu worden gesteld dat mensen die bier drinken gezonder zijn dan mensen die dat niet doen. Althans, dat stelt dit nieuwe onderzoek, gedaan door de Zweedse nieuwssite Nyheter 24.

Het vakantieseizoen is meestal de periode van het jaar waarin we elke beperking die we hebben als het gaat om alcohol, loslaten. Uiteraard is het niet goed voor je om elke dag alcohol te drinken, maar volgens een nieuwe studie over alcohol zou het goed voor je zijn om zo nu en dan een koud biertje te drinken.

Minder zieke dagen voor de alcohol drinkers

De studie in kwestie werd uitgevoerd door het Finse instituut voor gezondheid op het werk, waarbij deelnemers uit Frankrijk, het VK en Finland werden onderzocht. De resultaten? Deelnemers die alcohol dronken, namen minder ziektedagen van het werk dan degenen die zich hadden toegewijd om nuchter te zijn.

Nu, voordat je je hoop opdoet (en het bier pakt), is er mogelijk een volkomen redelijke en logische verklaring voor.

Volgens Metro verklaarde Jenny Ervasti, hoofdauteur van de studie: “Sommige ziekten, of hun behandeling, voorkomen alcoholgebruik, wat de extra risico’s bij niet-deelgenoten kan verklaren.” Dus, relatief goed nieuws voor iedereen die hoopte dit jaar zijn of haar eigen lichaamsgewicht in bier te consumeren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven