Japan heeft meer dan 350 Kit Kat-smaken die niet te koop zijn in Nederland

Je kunt Japan bezoeken voor een aantal verschillende redenen. Je zou het kunnen doen voor de cultuur of voor de schoonheid, maar tegen de tijd dat je weggaat, zul je het bezocht moeten hebben voor hun snoep. Dit is waarom…

Het leven kan soms moeilijk zijn, maar het lijkt alsof ze in Japan een geheim hebben om het rustig aan te doen en je geest te verfrissen. De levenslessen waar je mee weggaat en de ervaring die je hebt terwijl je je bloot stelt aan hun cultuur, zal iets zijn dat je de rest van je leven bij je draagt. Maar ze hebben ook Kit Kats:

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de chocoladereep die je in Nederland of België kan kopen. Het is een heerlijke mix van chocolade, met een bekende koekjescrunch in het midden. In Japan liggen er overigens veel meer interessante smaken in de schappen die je waarschijnlijk niet kent.

Er zijn namelijk ongeveer 350 verschillende smaken Kit Kat in Japan en er worden voortdurend nieuwe smaken uitgebracht om de oude smaken te vervangen. Op dit punt ben je waarschijnlijk op zijn minst een beetje droevig, omdat je je afvraagt ​​welke smaken verdwenen zijn en nooit meer terugkomen.

Je kunt bijvoorbeeld genieten van de groene matcha-smaak of genieten van de vulkanische smaken die zijn gemaakt met speciale en zeldzame cacao die op vulkanische eilanden wordt geteeld. Andere smaken zijn wasabi, zoete aardappel, aardbei, appel, kersenbloesem, sake en dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Iets anders dat je zal waarderen aan Japan, is het feit dat zij eigenlijk enkele Kit Kat-winkels hebben die je in Tokio kunt bezoeken. Het ziet ernaar uit dat het leven erg goed is voor de Japanners!

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom er zoveel verschillende variaties zijn van Kit Kat in Japan. Wat zou je kunnen verwachten als je één van de Kit Kat-winkels bezoekt? Laten we langsgaan voor een bezoek.

Het eerste dat je waarschijnlijk denkt wanneer je één van deze winkels binnengaat, is dat je veel souvenirs mee naar huis kunt nemen. Het geeft echter nog steeds geen antwoord op de vraag waarom er zoveel verschillende smaken in Japan zijn.

Maar liefst 50 nieuwe smaken worden er elk jaar in Japan uitgebracht, inclusief limited edition-smaken. Het lijkt alsof mensen die in Japan wonen, houden van nieuwe producten en toeristen graag meer willen weten over de gespecialiseerde Kit Kat-repen die op de markt zijn.

De Japanse keuken is de grootste gedeelte betrokken bij het testen van de nieuwe smaken en er is ook een klassiek-geschoolde banketbakker die met ideeën komt. Nadat de aardbei Kit Kat in 2003 populair werd, bracht Nestle hem aan boord.

Je hoeft niet naar een Kit Kat-winkel te gaan om van de smaken te genieten, hoewel ik het voor de ervaring aanbeveel. Je kunt ze ook vinden in gemakswinkels en op de internationale luchthaven in Tokio.

Als je een excursie naar zo’n speciale chocolaatje wilt maken, is er een topwinkelgebied in Tokio, bekend als Ginza. Je zult 8 van die speciaalzaken in dat district vinden en het zal je kennis laten maken met de specialiteiten die Kit Kat te bieden heeft.

Wanneer je voor de eerste keer stopt aan de buitenkant van de Kit Kat Chocolatory and Cafe, word je begroet met een bord dat lijkt op een Kit Kat-reep. Binnen vind je een hoogwaardige boetiek met Kit Kats verpakt en aangeboden in pakketten.

Dit is een geweldige plek om wat souvenirs op te halen, maar je betaalt ongeveer 4 dollar per reep, dus neem wat extra geld mee. Je zult ook enkele van de zeldzame smaken willen kopen, omdat ze nooit meer beschikbaar zullen zijn.

Ook zul je de decoratie dat zich buiten bevindt waarderen en het is ideaal voor foto’s voor social media. Het ziet er uit als een taart met 7 lagen, gemaakt van Kit Kat-repen.

Liefhebbers van chocolade zouden ook een uitstapje moeten naar boven naar het Kit Kat Café. Je kunt er zoete lekkernijen eten, zoals ijscoupes en zelfs jam. Het is een traktatie die je niet mag missen.

Ook al heb je misschien genoeg Kit Kat-repen in de winkel, je zou ook een kijkje moeten nemen bij één van de plaatselijke buurtwinkels en de luchthavens om iets te kopen dat je misschien hebt gemist. Experimenteer met zoveel mogelijk smaken van de zoetheid en de knapperigheid. Sommige smaken zijn authentiek, maar anderen kunnen een beetje kunstmatig smaken. Welke van de smaken zou jij willen proeven? Laat het ons weten in de comments!

Bron: SimpleMost

Laat een reactie achter

Scroll naar boven