Horecaondernemers gaan naar Den Haag om te protesteren tegen coronasluiting

(bovenstaande afbeelding is ter illustratie van een protest)

Vandaag (maandag) gaan horecaondernemers door heel Nederland naar Den Haag toe om te protesteren tegen coronasluiting. Dit toen ze vanwege de coronamaatregelen die nu al een tijdje gelden en ervoor zorgen dat zij hun tenten niet mogen openen.

Ze gaan protesteren rondom het Malieveld in Den Haag. Ook zullen ze vanavond lichtjes laten schijnen om zo te laten zien dat ze het niet eens zijn met de coronamaatregelen.

De demonstranten krijgen hulp van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en ook zullen ze een petitie overhandigen aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Ze willen 100% gecompenseerd worden voor al het verlies dat ze hebben geleden.

Ze zullen vanmiddag beginnen met demonstreren als als het donker is zullen ze hun lichtjes aan doen.

Koninklijke Horeca Nederland heeft daar ook een naam aan gegeven en noemen het #BlackMonday. Ze zeggen daar het volgende over: “als de overheid niet per omgaande met aanvullende steun en perspectief komt, meer dan 50 procent van de sector op korte termijn failliet gaat en honderdduizenden mensen op straat komen te staan”.

Hoe het er nu voor staat moet de horeca tot 17 januari dicht blijven en een aantal horecaeigenaren hebben al gezegd dat ze vanaf 17 januari weer open zullen gaan.

Wat vind jij van het protest? Terecht of juist niet? Laat het in de reacties hieronder weten door op reageren te klikken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven