Zeer waarschijnlijk geen versoepelingen voor de feestdagen

De hoeveelheid besmettingen met het coronavirus ligt nog veel te hoog om over een versoepeling na te denken. Bronnen binnenin de overheid lieten weten dat dit in het overleg van deze zondag ter sprake kwam.

Vandaag (zondag) had Rutte een groot overleg met het kabinet en RIVM-directeur Jaap van Dissel.

Dit doen ze nu al een tijdje wekelijks om te kijken en te bespreken hoe het met de besmettingen en het corona virus gaat. Ook bespreken ze hier de coronamaatregelen en of deze versoepeld gaan worden of dat er juist weer extra regels zullen bijkomen.

De bronnen laten weten dat premier Rutte en Huge de Jonge niet erg positief zijn over de hoeveelheid besmettingen van afgelopen tijd. Vandaag was het namelijk helaas weer raak met een stijging in hoeveelheid besmettingen t.o.v vorige week. Vandaag waren en namelijk maar liefst 6.814 nieuwe coronabesmettingen bij gekomen. De minister hadden gehoopt dat dit aantal een stuk lager zou zijn.

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft tegen de ministers gezegd dat ze sterk aanraden om geen maatregelen te versoepelen tijdens de feestdagen omdat het virus zich nog teveel en te snel verspreidt.

Wat dan wel tijdens Kerst

Wat misschien wel gaat mogen is met meer mensen samen kerst vieren, hier wordt over gesproken volgens de bronnen. De restaurants zullen zeer waarschijnlijk niet open gaan en het kan zomaar eens zijn dat de kerstvakantie voor de scholen langer zal gaan duren ook al is die kans klein liet Rutte vandaag weten.

Afgelopen maand was het idee van het OMT dat er maximaal 6 mensen bij elkaar mogen komen tijdens kerst. Op dit moment is het zo dat er 3 mensen samen mogen zijn en kinderen onder de 12 jaar zijn een uitzondering daarop.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven