Vraag van de dag: moet je feestverlichting verplicht melden bij de gemeente?

Sinterklaas is inmiddels uit het land verdwenen en weer terug richting Spanje op zijn mooie boot. Omdat de Sint weg is, is iedereen weer volop bezig met de volgende stap van december: kerstbomen, versiering, lampjes en ga zo maar door.

Door de coronapandemie zijn mensen dit jaar extra bezig met hun huis ook van buitenaf te versieren. Alleen in Amsterdam willen ze dat toch iets anders zien.

Veel mensen zijn nu druk bezig met de versiering van hun huis en de kans is ook zeer groot dat je veel meer mooie versieringen zult zien dit jaar dan de jaren ervoor. Daarom heeft de gemeente Amsterdam een bepaalde mening: je zou het moeten melden als je je huis echt heel erg gaat versieren met kerstdecoratie.

2021

De gemeente wil dat als je je huis van buitenaf wil versieren met méér dan 1 vierkante meter, of meer dan 10% feestverlichting dat je dat aan de gemeente moet melden. Dit moet je dan minimaal 72 uur voordat je dit wil doen melden.

Of de wet echt gaat gelden wordt in de lente van 2021 bepaald en dat zal dan volgende kerst ingaan.

De Amsterdamse gemeente zegt hier zelf het volgende over:

“dat de feestverlichting blijft passen bij ons Amsterdamse straatbeeld en een goede balans wordt behouden tussen rust in het straatbeeld en de verlichting en versieringen in de openbare ruimte.”

Jouw mening

Uiteraard is jouw mening erg belangrijk en zijn wij van Trendnieuws heel benieuwd wat jij hiervan vindt. Je kunt hieronder je reactie geven door op de knop reageren te klikken of je kunt reageren op onze Facebookpagina.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven