Dit is de goedkoopste supermarkt in april 2024

goedkoopste-supermarkt-april-2024

Het is algemeen bekend dat de kosten voor levensonderhoud al jaren stijgen. Een bezoek aan de supermarkt laat je portemonnee vaak lichter achter. Toch is er goede hoop voor 2024. Want besparen op boodschappen doe je natuurlijk bij de goedkoopste supermarkt van Nederland. En dat gaan we je in dit artikel vertellen. 

Besparen op boodschappen

Er is al een kleine daling in de prijzen merkbaar vergeleken met het voorgaande jaar, maar consumenten betalen nog altijd gemiddeld 31% meer voor hun dagelijkse boodschappen dan twee jaar geleden. Ondanks de hoge kosten is het mogelijk om de schade te beperken door slim te winkelen bij duurzamere supermarkten.

Wat betreft de meer kostbare ketens in 2024. Op basis van een analyse van de Consumentenbond kunnen we je vertellen dat je Spar, Poiesz en Picnic misschien beter kunt mijden als je op de centen zit. Spar rekent prijzen die ongeveer 15% hoger liggen dan het marktgemiddelde, bij Poiesz is dat 9% en bij Picnic 4%, met Coop niet ver daarachter met 3%.

Boodschappen wéér duurder: ‘Check dit altijd bij de kassa!

Deze cijfers zijn echter gebaseerd op de prijzen van basisboodschappen, zonder promoties of aanbiedingen mee te rekenen, dus het kan nog steeds lonen om ook deze winkels te bezoeken tijdens speciale acties.

Goedkoopste supermarkt van 2024

Het kiezen voor producten van het huismerk kan leiden tot aanzienlijke besparingen, aangezien deze gemiddeld 40% goedkoper zijn dan A-merken. Het vergelijken van supermarkten op basis van huismerken kan echter moeilijk zijn vanwege het verschil in kwaliteit. Daarom heeft de bond hun vergelijking gebaseerd op A-merken.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we supermarkten die beter scoren dan gemiddeld. Jumbo en Albert Heijn bieden prijzen die 1% onder het gemiddelde liggen, wat ze praktisch op één lijn stelt met het marktgemiddelde. Aldi en Lidl bieden nog meer voordeel met 3% onder het gemiddelde, gevolgd door Dekamarkt met 4%, Hoogvliet met 5%, en Vomar met 6%.

De topaanbieder is Dirk, waar je voor je boodschappen gemiddeld 8% minder betaalt. Om het concreet te maken: een brood dat doorgaans €3,50 kost, vind je bij Dirk voor ongeveer €3,22.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Deal.nl (@deal_nl)

Scroll naar boven