Stijn reanimeert zijn buurman maar wordt vreselijk gehinderd

Stijn Oude Vrielink kwam onlangs voor een verschrikkelijk drama te staan toen zijn buurvrouw in paniek aan de deur stond. Haar man had een hartstilstand gekregen. Stijn rende met zijn buurvrouw mee om de man te helpen, maar wist niet hoe hij moest reanimeren.

Stijn reanimeert buurman via YouTube-video, moet stoppen door advertenties
Foto afkomstig van openbaar Facebookprofiel

Hij belde 112 en besloot een YouTube-video te bekijken zodat hij in de tussentijd kon proberen te helpen. Maar voordat hij kon beginnen, moest hij eerst twee advertenties afkijken. ”Juist op dit cruciale moment, waarbij elke seconde telt kreeg ik twee keer een advertentie van 9 seconden te zien.”

”Die 18 seconden waren verdomd lang kan ik je vertellen”, aldus Stijn die zijn verhaal op LindenIn zette en direct YouTube en Google opriep om geen advertenties te plaatsen bij video’s die kunnen helpen bij een levensbedreigde situatie. Hoewel hulpdiensten binnen enkele minuten ter plaatse waren, kwam hulp te laat. De buurman is helaas overleden en Stijn denkt vaak na over hoe het anders had kunnen lopen.

Reactie Google

Google, waar YouTube onder valt, laat weten ‘bedroefd’ te zijn door het overlijden. Maar in plaats van te antwoorden op Stijns verzoek, komen ze met een heel verhaal dat je ‘altijd de hulpdiensten moet bellen’ in noodsituaties. Het bedrijf zegt helemaal niets over het weghalen van advertenties bij dergelijke video’s.

Blijft de vraag natuurlijk: wat als…?

 

Scroll naar boven