Familie klaagt Apple aan na verschrikkelijk ongeluk met AirPods

Een familie uit de Verenigde Staten klaagt Apple aan nadat ze beweerden dat AirPods het trommelvlies van hun zoon hadden doen barsten. Het incident gebeurde nadat de jonge jongen Netflix aan het kijken was op zijn iPhone met de oortjes in. De ouders van de jongen hopen op deze manier Apple verantwoordelijk te houden voor de schade die is opgelopen. Het is echter nog maar de vraag of dit gaat gebeuren.

Rechtszaak

De rechtszaak, die op maandag 16 mei werd aangespannen, ging over een incident wat plaatsvond in 2020. De jongen, die toen der tijd nog maar 12 jaar oud was, droeg zijn AirPods toen hij Netflix aan het kijken was op zijn iPhone. Hoewel hij de koptelefoon op een laag volume had, kwam er een pop-up omhoog van een Amber Alert.

Het geluid wat hierbij vrijkwam was zo luid dat het trommelvlies scheurde, aldus de Texaanse ouders Carlos Gordoa en Ariani Reyes. Het gevolg hiervan is dat hij lijdt aan permanent gehoorverlies, tinnitus en duizeligheid. De arme jongen heeft zelfs een gehoorapparaat nodig.

Openbare veiligheidswaarschuwingen

Volgens de website van Apple is het ontvangen van deze waarschuwingen een normale zaak: “Overheidswaarschuwingen zijn standaard ingeschakeld voor uw apparaat. Als je een waarschuwing van de overheid ontvangt, hoor je een speciaal geluid dat lijkt op een alarm’, met instructies om deze meldingen uit te schakelen.

De familie heeft de rechtszaak aangespannen voor het feit dat de AirPods deze waarschuwingen op gevaarlijk hoog geluid afspelen. Eerder in 2019 verschenen hier al klachten over. Inmiddels is de jongen veertien jaar oud, en is zijn slakkenhuis permanent beschadigd en heeft hij aanzienlijke verwondingen opgelopen aan zijn gehoor.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven