LEGO brengt Van Gogh’s ‘De Sterrennacht’ uit in prachtige set

de sterrennacht lego

Een van de meest iconische schilderijen van Neerlands eigen Vincent Van Gogh krijgt een speciale LEGO behandeling met een nieuwe set die vanaf vandaag verkrijgbaar is.

Samenwerking The Museum of Modern Art

Het is het nieuwste aanwinst van LEGO Ideas, die ze in samenwerking met The Museum of Modern Art hebben ontworpen. Het gaat hierbij om De Sterrennacht van Vincent van Gogh. De set bestaat uit in totaal 2.316 onderdelen, en is ontworpen door de in Hong King gevestigde Truman Cheng, een 25-jarige LEGO-fan die het ontwerp heeft ingediend via het LEGO Ideas-platform.

In juni 2020 diende hij het ontwerp in, net als de 10.000 supporters die nodig waren om het idee vooruit te helpen. Zoals je je kan voorstellen duurde het daarna niet lang voordat LEGO groen licht gaf. Het mooiste aan de set is het feit dat het gedeeltelijk 3D is, wat het stuk nog aantrekkelijker maakt voor het oog.

Miniatuurversie Vincent van Gogh

Ook bevat de set de eerste minifiguurversie van Vincent van Gogh, afgewerkt met dezelfde overdreven penseelstreekstijl als veel van Van Goghs zelfportretten. Ook krijg je er een kleine ezel bij met een nog kleinere versie van De Sterrennacht.

Beide kunnen met een kleine arm aan het grotere schilderij worden bevestigd en worden gepositioneerd alsof de kleine Van Gogh er inspiratie uit haalt. De Sterrennacht van Vincent van Gogh LEGO® Ideas set is nu beschikbaar op de website van LEGO.

de sterrennacht lego

de sterrennacht lego

LEGO sets

Als er iemand is die deze prachtige set gaat aanschaffen, zijn wij het wel. Als groot fans van zowel Vincent van Gogh als originele LEGO-sets, kunnen wij niet wachten om onze handen te krijgen aan de nieuwste toevoeging, met Nederlands bekendste kunstschilder in de hoofdrol.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Scroll naar boven
------DEBUG------