Duitse stad voert per direct ‘ophokplicht’ in voor katten

Duitse stad voert per direct 'ophokplicht' in voor katten

In de Duitse stad Waldorf is het voor katten vanaf nu verboden zich buiten te begeven. De maatregel is ingevoerd tot eind augustus ter bescherming van de kuifleeuwerik, een zeldzame vogelsoort die sinds kort met uitsterven bedreigd wordt.

Het wondervogeltje is momenteel lekker aan het broeden en zijn daardoor extra kwetsbaar voor katten. Waldorf wil ten koste van alles voorkomen dat de unieke vogel binnenkort alleen nog maar voorkomt in Duitse geschiedenisboeken en dus gaat de stad over tot de rigoureuze maatregel.

Zware boetes

Er is hierbij nul ruimte voor discussie. Oudere Duitsers zouden zeggen: Befehl ist Befehl. Eigenaren die hun kat(ten) de wijde wereld insturen en betrapt worden, riskeren een boete die kan oplopen tot 500 euro. Gezien de aankondiging kan niemand straks zeggen wir haben es nicht gewußt.

Maar het kan financieel nog erger worden: eigenaren wiens kat een kuifleeuwerik doodbijt, worden beboekt met 50.000 euro. Verreweg de meeste katten in Duitsland zijn voorzien van een chip. Dat maakt het makkelijk om de eigenaar van de gepakte kat te vinden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven