Ex-vrouw van Donald Trump Ivana (73) overleden

Ivana, de eerste echtgenote van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, is overleden. Ze is gestorven op 73-jarige leeftijd. Het paar had vanaf ’77 tot 1992 een relatie, totdat ze erachter kwam dat haar echtgenoot een affaire bleek te hebben.

Getrouwd met Donald

Ivana is een voormalig model, afkomstig uit het toenmalige communistische Tsjechoslowakije. Het liefdeskoppel kregen in totaal drie kinderen, die je ongetwijfeld al kent: Donald jr., Ivanka en Eric. De oud-president maakte het overleden van zijn ex-vrouw op zijn sociale media wereldkundig.

De nabestaanden zeiden via de media het volgende erover: “Onze moeder was een ongelooflijke vrouw, een krachtige onderneemster, een atlete van wereldklasse, een stralende schoonheid en een zorgzame moeder en vriend. Ivana Trump was een overlever. Ze ontvluchtte het communisme en omarmde dit land. Ze leerde haar kinderen doorzettingsvermogen, taaiheid, medeleven en vastberadenheid.”

Donald Trump is na zijn huwelijk met Ivana nog twee heer hertrouwd, met de actrice Marla Maples en daarna in 2005 met Melania Trump, die van 2017 tot 2021 tijdens zijn presidentschap de First Lady was.

Ivana

De vrouw uit Tsjecho-Slowakije begon haar carrière echter als professioneel skiër, wat er voor haar voor zorgde dat ze buiten de grenzen kon reizen. Een jaar nadat ze Donald Trump leerde kennen op een bijeenkomst voor modellen, trouwde ze. Het leek liefde op het eerste gezicht. De twee hebben in de jaren na hun scheiding altijd een warme band onderhouden.

Ivana Trump dies at age 73

Laat een reactie achter

Scroll naar boven