Enorm ongeluk met veetransport: 700 dieren dood

Enorm ongeluk met veetransport: 700 dieren dood

Op een snelweg in de Duitse deelstaat Beieren is deze week een Nederlandse vrachtwagen vol met varkens op een vreselijke manier verongelukt. De vrachtwagen kantelde en van de 900 varkens zijn er maar liefst 700 om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde afgelopen dinsdag rond 15.00 uur op de A3 tussen Würzburg en Nürnberg. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur onwel is geworden en daardoor de macht over het stuur is verloren. De wagen raakte een betonnen afzetting en kantelde daarop.

Verreweg de meeste varkens zijn op een vreselijke manier aan hun einde gekomen. Ruim 150 dieren zijn door een veearts op hun verwondingen gecheckt waarna zij uit hun lijden werden verlost. De brandweer heeft de 200 varkens die het ongeluk overleefd hebben met bluswater gekoeld.

Chauffeur en bijrijder gewond

Ook de 34-jarige chauffeur raakte overigens gewond, evenals zijn 42-jarige bijrijder. Beiden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd, zo meldt de Duitse politie die niet bekend heeft gemaakt wat er precies aan scheelt en hoe het momenteel met hen gaat.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven