Vreselijk: Meisje (14) overleden nadat achtbaan losraakt van de rails

Een 14-jarig meisje is overleden nadat het achterste deel van de achtbaan waarin ze zat van de rails raakte. Het verschrikkelijke incident vond plaats op 14 juli in het pretpark Tivoli Friheden in Denemarken.

‘Cobra’ achtbaan

De niet bij naam genoemde tiener maakte een ritje in de Cobraen achtbaan toen het achterste deel van het voertuig ontspoorde. De twee personen die op de achterbank zaten, en een andere persoon werden bevrijd door reddingswerkers en naar het ziekenhuis gebracht.

Maar helaas werd een 14-jarig meisje niet lang daarna doodverklaard. Haar doodsoorzaak is op dit moment nog onbekend.
Een politie-inspecteur vertelde op een persconferentie dat de exacte oorzaak van het ‘heel erg tragische ongeval’ onduidelijk blijft, en verzekerde het publiek dat onderzoekers ‘veel energie’ zullen steken in het onderzoeken hoe achtbanen worden goedgekeurd voor gebruik door het publiek.

Verklaring op Facebook

Op hun Facebook-pagina staat in de verklaring: “Het is moeilijk voor ons om het tragische ongeval van vandaag onder woorden te brengen, waarbij een meisje het leven verloor en een jongen gewond raakte.

“Onze oprechte gedachten zijn bij het meisje en de familieleden, familie en vrienden van het meisje. Onze gedachten zijn ook bij de jongen, ons personeel en de vele bezoekers van het park eerder vandaag. We werken samen met de politie van Oost-Jutland en wachten nu op de technische onderzoek naar het ongeval.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven