Ernstige zorgen om nieuwe coronavariant Omikron: ‘Nieuwe maatregelen zijn noodzakelijk’

Het nieuws waar we allemaal niet op hoopte is gekomen: Er is een nieuwe variant van het coronavirus. Deze variant komt uit Zuid-Afrika en baart grote zorgen. Hij zou besmettelijker zijn en het is nog onduidelijk of de vaccins tegen de variant effectief zijn.

Omikron variant

Dit nieuws werd afgelopen donderdag bevestigd in het Nationaal Instituut voor Besmettelijke Ziektes (NICD). Er zijn nu al 22 besmettingen vastgesteld met deze variant.

NICD-directeur zegt: “De data zijn nog beperkt, maar onze deskundigen maken overuren om de nieuwe variant te begrijpen en te bepalen wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn.”

Deze variant toont opmerkelijk veel verschillen met andere varianten. Dit zegt Microbioloog Tulio de Oliveaira. “Het gaat om een mutatie die serieus zorgen baart”, Joe Phaahla is het daarmee eens.

“We hadden gehoopt op een langere pauze tussen de coronagolven, dat een nieuwe mogelijk zou uitblijven tot eind december of misschien wel januari.”

Deze variant kan er dus voor zorgen dat we meer maatregelen gaan krijgen. Er gaan al geruchten dat er misschien een avondklok komt of zelfs een totale lockdown.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven