Er is een kans dat er (weer) extra coronamaatregelen komen

Minister Hugo de Jonge maakt zich ernstige zorgen om de nieuwe variant van het coronavirus dat afkomstig is uit Groot Brittannië.

Afgelopen week werd er bekend gemaakt dat het virus ook in Nederland is opgedoken, volgens het RIVM. Er is inmiddels een vliegverbod vanuit Groot-Brittannië en ook ander verkeer wordt zoveel mogelijk geblokkeerd.

Minister Hugo de Jonge liet ook in een kort interview weten dat er zeker een kans is op extra coronamaatregelen vanwege het gevaarlijke (nieuwe) virus.

“Dat is denkbaar. Zoals alles in deze crisis denkbaar is. Maar, stap voor stap. We moeten eerst meer informatie hebben over de besmettelijkheid van dit virus, en de mate waarin die mutatie zich al op Nederlandse bodem bevindt. We weten van één geval, dat zijn we nu aan het uitzoeken. Wie dat was, met wie die persoon contact heeft gehad.” zegt Hugo de Jonge.

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft onlangs ook een vergadering gehad om de nieuwe corona-mutatie te bespreken. Dinsdag hebben alle ministers ook een overleg gehad om te kijken hoe ze met de nieuwe versie van het virus moeten omgaan.

In principe is alles geblokkeerd vanuit Groot-Brittannië en ook het treinverkeer ligt op het moment stil. Ook de veerboten zijn op het moment niet actief waardoor er veel vrachtwagenchauffeurs geen kant op kunnen.

Groot-Brittannië zelf zit op het moment helemaal op slot met de hoop op deze manier de nieuwe variant van het virus in te dammen.

Wat vind jij van dit idee? Geef je mening door hieronder op Reacties te klikken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven