3 trucjes waardoor je áltijd zal winnen met Kolonisten van Catan

Tijdens de kerstdagen zullen er uiteraard ook veel spelletjes gespeeld worden. Een ontzettend populair spel is Kolonisten van Catan.

Er zijn 21 zeekaarten waarmee je als speler andere eilanden kan bekijken. Als je eenmaal aan het spelen bent krijg je als eerst grondstoffen. Met deze grondstoffen kun je bijvoorbeeld straten, een schip of een stad maken. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen waardoor je beschaving zich verder kan ontwikkelen. Er wordt geteld met overwinningspunten. Deze punten kun je op verschillende manieren krijgen.

Winnen met Kolonisten van Catan

Iedereen die dit spel ooit heeft gespeeld weet dat er altijd iemand is die wint. Hoe doet diegene dat toch altijd? Hij of zij heeft ongetwijfeld geluk want dat speelt zeker mee. Maar er zijn drie gouden tips die ervoor kunnen zorgen dat je veel makkelijker wint en die hebben wij voor je gevonden:

Tip 1: Zorg voor een blokkade in het midden van de weg

Als je tegenstander de langste weg pakt zorg er dan voor dat hem dat niet lukt. Probeer wel net de doen alsof je van niks weet en doet alsof dit het beste is voor jezelf.

Tip:2 Kijk goed naar de grondstoffen van je tegenstanders

Tijdens veel spelletjes zijn mensen vaak bezig met zichzelf. Dit geeft het voordeel dat ze niet letten op wat anderen doen. Als ze dan op het punt komen om iets te kopen en nog grondstoffen nodig hebben pak jij die zó voor hun neus weg.

Als je het niet helemaal zeker weet kun je altijd vriendelijk (en sneaky) vragen of ze misschien wel willen ruilen. Niemand zal wat door hebben.

Ontwikkelingskaarten zijn erg belangrijk

Er zijn maar weinig mensen die letten op ontwikkelingskaarten. Als je goed oplet zie dat vrijwel iedereen altijd zijn of haar rijk wil uitbreiden. Probeer te doen alsof het erg slecht gaat met je spel.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven