Mark Rutte droomt nog erg vaak over zijn overleden moeder

Ook de 53-jarige Mark Rutte heeft een zwaar jaar gehad. Hij moest niet alleen het land besturen tijdens de heftige coronacrisis, maar verloor dit jaar ook zijn moeder. “Ze laat een leegte achter”, verteld hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

“Op wat Zoomen na en wat zwaaien voor het raam ben ik niet meer bij haar geweest”

In een interview beschrijft hij zijn laatste avond met zijn moeder op 15 maart. Dit was de laatste avond dat hij haar in het echt kon zien. Zijn wekelijkse routine was een avondje met zijn moeder eten maar tijdens de laatste avond op 15 maart was zijn moeder strenger voor hem dan normaal. Zijn moeder was het er namelijk niet helemaal mee eens dat hij alle cafe’s bars en restaurants dicht had gegooid.

“Ik haalde altijd wat Indisch, maar dat ging dus ook niet, want die zaak was dicht. Ze was echt geïrriteerd. Serieus. Stond er ineens een Indiase prak van de supermarkt in plaats van de vaste gehaktballen van Toko Batavia. Ik zei: ‘Ja, sorry, ik heb dat virus ook niet naar hier gehaald. Het mot effe.'”

Moeder van Mark Rutte

Rutte had ook alle verpleeghuizen laten sluiten en ook zijn moeder lag in een verpleeghuis. “Dit was voor het eerst dat iets zo heftig op mijzelf ingreep. Op wat Zoomen na en wat zwaaien voor het raam ben ik niet meer bij haar geweest.” zegt Rutte in het interview.

Zijn moeder stierf op 13 mei en was 96 jaar oud.

“Ik was blij met elke dag dat ze er nog was. Omdat het een leuk mens was, gewoon een stoere vrouw. Een kettingroker, in voor een borrel. Ze spaarde mij nooit, trok mij niet voor. Ze laat een leegte achter, ik droom nog veel van haar.”

Ook Rutte zal het zwaar hebben met kerst, net zoals veel mensen in land. Hij laat wel weten dat hij veel familie heeft die er voor hem is en ook kerst mee zal vieren. “Maar ik ga niet vertellen met wie ik wat doe, want dan zit ik alleen met kerst” laat de minister president weten.

“Mijn omgeving haat het wanneer ze hun namen teruglezen in de krant. Ze willen geen last hebben van mijn werk. Overigens, kerst is nooit een heel groot ding geweest in mijn familie. In onze jeugd zaten we dan vaak in het buitenland. Verjaardagen en Sinterklaas werden bij ons veel groter gevierd.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven