Donald Trump legt uit wat hij met Rusland zou doen als hij nog president was

Donald Trump heeft zich nogmaals uitgesproken wat hij zou doen om druk uit te oefenen op Rusland en Vladimir Poetin als hij nog president zou zijn.

Donald Trump

De voormalige Amerikaanse president vertelde hierover op 21 maart tijdens Fox Business. Ondertussen gaat de invasie van Oekraïne door, met inmiddels 3,5 miljoen mensen die het land ontvlucht zijn. Volgens Business Insider vertelde hij op deze conferentie over zijn gesprekken met Poetin:

Trump merkte tijdens het interview onder andere op dat Rusland een ‘kernmacht’ is, maar voegde eraan toe dat de VS een ‘nóg grotere kernmacht’ is, en verklaarde in het gesprek ook dat de VS ‘de grootste onderzeeërs ter wereld heeft, de krachtigste machines ooit gebouwd.”

“Ik was naar hem aan het luisteren terwijl hij constant het ‘n-woord’ gebruikte, en hij gebruikte het contant: het nucleaire woord. Je zou tegen hem moeten zeggen: ‘Als je dat woord nog één keer gebruikt, sturen we ze jouw kant op.”

Eerdere uitspraken

Dit is overigens niet de eerste keer dat Trump zich uitspreekt over de acties van Amerika om Oekraïne te steunen. Tijdens een toespraak voor Republikeinse donoren in New Orleans, stelde Trump dat de VS stickers met de Chinese vlag op hun F-22 vliegtuigen zou moeten plakken om vervolgens Rusland te bombarderen.

“En dan zeggen we: China heeft het gedaan, wij hebben het niet gedaan, China heeft het gedaan, en dan beginnen ze met elkaar te vechten en leunen wij achterover en kijken toe.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven