Dakloze man begint bedrijf, wordt rijk en huurt alleen andere daklozen in

Drew Goodall heeft niet altijd op straat geleefd. Hij was in de twintig toen zijn acteercarrière begon te mislukken. Hij stopte langzaam met het krijgen van rollen die hij wilde totdat er uiteindelijk helemaal geen rollen meer over waren.

De in Londen gevestigde CEO was in die tijd een rijzende ster, maar het ging snel bergafwaarts. Net toen het leek alsof het niet slechter kon, werd hij gedwongen op straat te gaan. Hij kon het zich niet veroorloven om een dak boven zijn hoofd te hebben.

“Vriendelijkheid is de taal die doven kunnen horen en blinden kunnen zien.” – Mark Twain

Vele jaren later, kwam hij terug voor diegenen die nog in zijn oude schoenen staan. Drew is nu de CEO van Sunshine Shoeshine, een schoenenreinigingsbedrijf dat jaarlijks ruim £250.000 verdient en alleen daklozen in dienst heeft. Zijn doel is om te helpen zoveel mogelijk daklozen uit dat donkere gat te halen waar hij ooit was.

We staan ​​op door anderen op te tillen

Drew vertelde aan BBC-Stories hoe een man die elke dag langs hem liep hem hielp om van de grond af te komen en op mijn eigen benen te staan. Hij leed enorm op straat, door de Londense kou ​​en zelfs zo nu en dan door de gewelddadige figuren die langslopen.

“In mijn ervaring was dakloos zijn iets dat met andere mensen gebeurde,” zei hij. “Het is de persoon die je ziet slapen buiten het metrostation. Het is niet iets dat je direct denkt, ‘Dit gaat mij ook overkomen.’ Er was een man die nogal vaak voorbij liep. Hij zei: ‘Er zijn mensen die werken in Londen en ze maken schoenen schoon.’ En hij zei: ‘Misschien zou je dat ook kunnen doen.’ En ik dacht: “Ja, dat zou ik ook kunnen doen.” Ik bedoel, je hebt borstels en wat poetsmiddel nodig en het is echt niet duur om te doen. ”

Het was aanvankelijk niet gemakkelijk voor Drew. Hij had geen kantoor of werkruimte. Zijn praktijk werd letterlijk als illegaal beschouwd in Londen, ondanks dat hij alleen maar bezig was met het schoonmaken van schoenen voor drukke werkers die langs zijn slaaphoek liepen.

Het geluk scheen op Drew toen één van zijn vaste klanten hem een ​​werkruimte aanbood in zijn kantoorlobby. Drew kon ophouden zich voor de politie te verbergen en op dat moment vrij en comfortabel te werken. Hij verdiende een redelijk bedrag en kon zichzelf van de straat halen.

Na vele jaren van hard werken, toewijding en vastberadenheid, kon Drew van Sunshine Shoeshine een succesvol bedrijf maken. Hij heeft nu verschillende locaties in Londen met veel werknemers op zijn loonlijst.

Het belangrijkste van het verhaal van Drew is dat hij alleen daklozen en kansarmen inhuurt om voor hem te werken. Hij vergeet nooit waar hij vandaan komt en de gruwelen die hij heeft meegemaakt. Hij biedt een helpende hand aan anderen die hetzelfde gruwelijke lot ondergaan, een kans om hun leven te verbeteren en een doel te vinden.

Eén van Drew’s medewerkers, Alan, die lijdt aan een slechte geestelijke gezondheid en slechtziendheid, zegt dat de baan hem heeft gered.

“Het heeft me een doel gegeven,” zei Alan. “Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, het heeft me meer als een persoon doen voelen. Met een baan en een arbeidsgeschiedenis, heeft het me een beetje een toekomst gegeven die ik niet echt had. Sunshine heeft me een werkgeschiedenis gegeven. Ze hebben verduidelijkt dat ik goed ben, en met vaardigheden en capaciteiten, en dat is wat een werkgever wil zien wanneer ze een C.V. zien. ”

De wereld zou een betere plek zijn als er meer mensen zouden zijn zoals Drew. Deel dit met je vrienden en familie als eerbetoon aan Drew!

Bron: Sunshineshoeshine & Disclose

Laat een reactie achter

Scroll naar boven