19-jarige meisje doneert 65% van haar lever aan haar vader

Het is niet ongewoon om verhalen te horen over ouders die ongelooflijke dingen voor hun kinderen doen. Ze zijn tenslotte een deel van ons en we zijn bereid om alles op te offeren om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn.

Rakhi Dutta is een 19-jarig meisje uit Kolkata, India dat laat zien dat kinderen ook net zo zelfopofferend kunnen zijn. Haar vader worstelde voor zijn leven en ze deed wat ze kon om hem te redden. Daarbij verlengde ze het leven van iemand die heel speciaal voor haar was.

Devarchita Das, een goede vriend van Dutta, ging viraal met een bericht over wat de jonge vrouw had gedaan. Ze gaf haar vader 65% van haar lever om zijn leven te redden.

Sudip Dutta was hepatitis B-positief en hij lag 20 dagen in een lokaal ziekenhuis. Zijn gezondheid ging had achteruit, maar Ruby, zijn oudste dochter hielp hem. Hij werd naar het Aziatisch Instituut voor Gastro-enterologie (AIG) in Gachibowli, Hyderabad gebracht. Ruby besloot haar eigen lever te doneren.

Uit uitgebreide testen bleek dat Ruby geen geschikte donor was, maar zijn andere dochter, Rakhi, besloot dat ze zou instappen om het goede te doen. Om de transplantatie te doen, moesten 105 tests en een 15-uurs procedure worden uitgevoerd. Uiteindelijk werd bijna 2/3 van haar lever aan haar vader gedoneerd. Het goede nieuws is dat haar eigen lever in 3 of 4 maanden volledig zal teruggroeien, maar het was toch een heldhaftige daad.

Sudip liep een risico tijdens de procedure, maar hij was in staat om het te redden. Na de operatie en na enige tijd herstellende, poseerde hij met zijn dochter voor een foto met de bijbehorende littekens.

De ruige Goenka, een Indiase ondernemer in Mumbai, gebruikte dit verhaal om de liefde te tonen die ze voor haar vader had. Hij doet ook zijn deel om het negatieve gezichtspunt van dochters te veranderen dat vaak wordt gezien op het Indiase platteland.

“Rakhi Dutta, een negentienjarige, doneerde 65% van haar lever aan haar vader die leed aan een ernstige aandoening, zonder zelfs maar aan de littekens, pijn of een toekomstige bedreiging te denken.

“Een antwoord voor iedereen die denkt dat dochters nutteloos zijn,” voegde hij eraan toe.

Dit verhaal is een prachtig voorbeeld van hoe de oude percepties niet kloppen. Het duurde niet lang voordat social-media gebruikers in India hun verhaal aan de dag legden en hun liefde voor hun eigen dochters uitdrukten.

“Dit is mijn mama en grootvader (haar vader) in 1977 toen ze nog maar een student was … Ze schonk haar nier aan haar vader in een tijd dat er veel taboe hierover was. “schreef een commentator.

Wat een inspirerend verhaal van een dochter die alles over heeft voor de gezondheid van haar vader! Deel dit met je vrienden en familie!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven