Basisscholen en kinderopvang zeker tot 8 februari dicht

Minister Slob van Onderwijs heeft zojuist laten weten dat basisscholen en kinderopvang zeker tot 8 februari dicht blijven.

Alles is al sinds midden december gesloten maar toch besloot de overheid te kijken of de scholen misschien iets eerder open konden. Dat gaat helaas dus niet gebeuren is zojuist bekend gemaakt. ‘Een grote teleurstelling voor de kinderen, ouders, leerkrachten, en medewerkers van de kinderopvang’, laat de minister weten.

Wel blijft de noodopvang open voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders die een belangrijk beroep hebben.

“We volgen het OMT-advies”, verteld de minister. “Uit de eerste resultaten van onderzoek naar de werking van de Britse variant in relatie tot kinderen blijkt niet dat kinderen ontvankelijker of besmettelijker zijn dan bij de oude variant. Maar het aantal besmettingen is nog hoog, en los van de kinderen is er nog veel onzekerheid over de Britse variant. Het gaf ons niet de vrijmoedigheid om de scholen eerder open te doen.”

Er is een kans dat ouders die thuiswerken en ook hun kinderen thuis lesgeven een vergoeding ontvangen. “We zijn daarover in gesprek met werkgevers en de sociale partners”, zegt Slob. Het coronaverlof is volgens Slob wel primair een verantwoordelijkheid van werkgevers. “Maar we zijn bereid om daar als kabinet financieel aan bij te dragen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven