Ijsje in China is positief getest op het coronavirus

Drie ijsmonsters zijn positief getest op Covid-19 in China.

De gezondheidsautoriteiten proberen nu mensen op te sporen die mogelijk in contact zijn gekomen met het ijs, dat werd geproduceerd door de Tianjin Daqiaodao Food Company in het noorden van de gemeente Tianjin.

In totaal zouden 4.836 dozen besmet kunnen zijn, waarvan er nu 2.089 zijn verzegeld en beveiligd, volgens China Daily.

De autoriteiten zijn nu bezig met een onderzoek naar 65 dozen die na de positieve testresultaten op donderdag (14 januari) op de lokale markt waren verkocht.

Elke doos bevatte zes ijsproducten.

De producten werden gemaakt met melkpoeder uit Oekraïne en weipoeder uit Nieuw-Zeeland.

Het virus kan op het ijs hebben kunnen overleven door de koude temperaturen waarop het wordt bewaard en het feit dat het vet bevat.

Dr. Stephen Griffin, een viroloog van de Universiteit van Leeds, zei echter dat het waarschijnlijk een ‘eenmalig’ karakter heeft en er geen reden tot ongerustheid zou moeten zijn.

Sprekend met Sky News zei hij: “Het is waarschijnlijk dat dit van een persoon komt, en zonder de details te kennen, denk ik dat dit waarschijnlijk eenmalig is.”

“Natuurlijk is elk niveau van besmetting niet acceptabel en altijd een reden tot zorg maar de kans is groot dat dit het gevolg is van een probleem met de productie-installatie en mogelijkerwijs te wijten is aan de hygiëne in de fabriek.”

“We hoeven waarschijnlijk niet in paniek te raken dat elk beetje ijs ineens besmet is met het coronavirus.”

De 1.662 werknemers van het bedrijf zitten nu in quarantaine en de mensen die het ijs gekocht hebben, is verteld dat ze hun gezondheid en bewegingen in de gaten moeten houden en de autoriteiten moeten informeren.

700 van de werknemers hebben tot nu toe negatief getest op Covid-19, waarbij de resterende resultaten nog moeten worden vrijgegeven.

China heeft momenteel 1.113 actieve gevallen van het coronavirus, waarbij 4.635 mensen op tragische wijze zijn gestorven na een positieve test op het dodelijke virus.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven