Absurd: OceanGate plaatst nu al vacature voor nieuwe kapitein

Nieuwe informatie: Dit is hoe het mis ging met de Titan

Het klinkt te bizar voor woorden. Terwijl de nabestaanden van de vijf passagiers in diepe rouw zijn door het verlies van hun dierbaren, is OceanGate alweer op zoek naar een nieuwe kapitein. Het bedrijf zoekt iemand die het ‘aandurft’.

Wat is er gebeurd?

Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd: De Titan, het onveilige bootje van OceanGate-eigenaar Stockton Rush, ging afgelopen zondag de diepte in.

Naast Rush zelf, hadden vier andere passagiers een bedrag van 250.000 dollar per persoon neergeteld. Met een gammele en via een gamecontroller bestuurbaar bootje was het de bedoeling om het wrak van de Titanic in de Atlantische Oceaan aan te doen.

Die ligt op bijna 4.000 meter diepte. Ongeveer een uur en 45 minuten nadat het duikbootje was vertrokken, verloor het alle contact met het moederschip, de Polar Prince.

Absurd: OceanGate plaatst nu al vacature voor een nieuwe kapitein: ''Durf jij het aan?''

Implosie

Inmiddels lijkt het erop dat de Titan geïmplodeerd is. Die gedachte komt voort uit de vondst van vijf brokstukken, gelegen op zo’n vijfhonderd meter van de RMS Titanic.

Wat die implosie heeft veroorzaakt, is onduidelijk. De romp van de boot is nog steeds niet gevonden. Het is ook niet volledig zeker dat de inzittenden niet meer leven. Maar na zes dagen is de kans levensgroot dat niemand het overleefd heeft. Zoveel is duidelijk.

Onderzeeboot piloot

OceanGate blijkt in de tussentijd gewoon verder te gaan. Via Twitter werd ontdekt dat het bedrijf vacatures online geplaatst heeft. Hierin wordt gezocht naar ‘elektrotechnisch/technisch technicus’, ‘winkeltechnicus’ en een ‘duikbootpiloot. Het is te bizar voor woorden.

De beschrijving bij de vacature laat niets aan twijfel over: ”We zoeken een toegewijde en competente persoon die beschikt over een combinatie van sterke mechanische en interpersoonlijke vaardigheden die kan werken aan gevoelige maritieme uitrustig, regelmatig onderhoud kan uitvoeren en complexe systemen kan bedienen om duikoperaties te ondersteunen.”

Absurd: OceanGate plaatst nu al vacature voor een nieuwe kapitein: ''Durf jij het aan?''

Krankzinnig

De timing is hier op zijn minst nog absurd te noemen. Daarnaast doemt de vraag of wie er in godsnaam zin heeft om na wat er is gebeurd met de Titan, hierop te solliciteren.

Dan moet je behoorlijk levensmoe zijn. Afdalen in de diepten van de oceaan met een duikboot van kringloopmateriaal die wordt bestuurd met een afgeprijsde controller. We kunnen ons niet voorstellen dat iemand hier enthousiast van wordt. Of toch wel?

Scroll naar boven