Vreselijk nieuws over de vermiste onderzeeër Titan

Nieuwe details over Titan bekendgemaakt: ''Dit is er echt gebeurd''

De brokstukken die door de Amerikaanse kustwacht eerder vandaag heeft gevonden, zijn van de vermiste onderzeeër Titan. Dat meldt de Britse omroep BBC. Onder meer de achterklep van het vaartuig is met 100 procent zekerheid gevonden.

Brokstukken

De gevonden onderdelen zijn pas de eerste concrete vondst in de voortdurende zoektocht naar de Titan. De kustwacht vond de brokstukken eerder, maar wist toen nog niet zeker of ze inderdaad van de Titan waren.

De BBC meldt dus nu dat ze wel degelijk van de duikboot zijn. Het gaat om het landingsframe en de achterklep van de boot.

Zij baseren dat op een reddingsexpert die bevriend is met twee van de opvarenden. De deskundige stelt dat hij informatie via een Whatsapp-groep kreeg die in contact staat met schepen die ter plaatse zijn.

Titan

De Titan is al vermist sinds zondag. Aan boord zijn (of waren) vijf personen. Het gaat om de bestuurder en vier toeristen. Allen hebben 250.000 dollar betaald voor de tocht naar het wrak van de Titanic. Kort na de afdaling kon er geen contact meer worden gelegd.

Vanaf het begin was de zoektocht een race tegen de klok. Dit vanwege het feit dat er maar een beperkte hoeveelheid aan zuurstof aan boord was.

Hoeveel dit precies is, weet niemand. Experts stellen dat het om 96 uur aan zuurstof zou gaan, maar dat is niet bevestigd. Volgens berekeningen zou de zuurstof vandaag opgeraakt zijn.

De gevonden brokstukken zijn geen aanleiding om de zoektocht te staken. Men zet alles op alles en gaat door met de hoop overlevenden te vinden.

Implosie

Op Twitter is de topic #titanic nu trending. Er komen veel berichten voorbij waarin wordt gesuggeerd dat er een imposie heeft geplaatsgevonden.

Dat is het zeer snel ineenklappen van een holle ruimte door overdruk van buitenaf, doorgaans met een knal, maar in principe zonder vuurverschijnselen.

Kustwacht: geen hoop meer

De Amerikaanse kustwacht denkt dat alle vijf opvarenden van de vermiste onderzeeër om het leven zijn gekomen. Dat heeft de eigenaar van het vaartuig in een verklaring laten weten.

OceanGate meldt hetzelfde: ”We denken dat de crew op tragische wijze is omgekomen. Ons hart en onze ziel gaan uit naar de vijf personen en hun familie.”

Over de auteur