Achtbaankarretjes ontsporen, hulpdiensten voeren kinderen af

Achtbaankarretjes ontsporen, hulpdiensten voeren kinderen af

Op een lokale kermis in Frankrijk is het helemaal mis gegaan bij een achtbaan. Twee van de drie karretjes van de familieachtbaan Dragon ontspoorden tijdens een rit.

Karretjes ontsporen

Dit gebeurde vorige week woensdag tijdens het evenement Gliss’ Party Ardennes in de Noord-Franse gemeente Bogny-sur-Meuse, dat bij de Belgische grens ligt.

Volgens de website Looopings, dat relevant nieuws over attractieparken en kermissen verzamelt, zijn hulpdiensten massaal naar de kermis gekomen.

Op beelden van regionale media is te zien hoe het eerste karretje op de grond terecht is gekomen. Het tweede karretje hangt schuin naast de baan en karretje nummer drie staat nog op de rail.

Breuken

In totaal zijn er drie kinderen met zware verw0ndingen afgevoerd. Het gaat om twee meisjes en een jongen die ter plekke door medici zijn behandeld.

Kort daarna zijn ze afgevoerd. Volgens betrokkenen zijn zij er niet goed aan toe. Zij zouden meerdere breuken opgelopen hebben in hun lichamen.

Onderzoek

De autoriteiten hebben een groot onderzoek opgestart naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. De Dragon is een powererd rollercoaster voor kinderen.

Hoewel de attractie slechts ‘enkele meters’ hoog is, kan het dus faliekant fout gaan. Dat is nu wel bewezen. De eigenaar meldt dat de Dragon aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

Hij laat weten dat de achtbaan recent nog vernieuwd is en daarna is gekeurd. Er zouden geen zaken aan het licht gekomen zijn qua veiligheid.

Hoe het dan toch mis heeft kunnen gaan wordt onderzocht.

Efteling

Ook in Nederland ging het vorige maand flink mis. Een stoomtreintje in de Efteling ramde een vrachtwagen die daar voor werkzaamheden was. De inzittenden van het treintje moesten zich door de EHBO na laten kijken. Gelukkig kon iedereen hun dag vervolgen.

Scroll naar boven