Zelensky tegen westerse landen: ”Wordt wakker en lever mij snel zware wapens”

Zelensky tegen de wereld: lever mij snel zware wapens

De Oekraïense president Volodimir Zelensky heeft in een videotoespraak tot het Portugese parlement benadrukt dat zijn door oorlog geteisterde land meer zware wapens nodig heeft om zichzelf te kunnen verdedigen.

Hij wil daarom graag een beroep doen op alle westerse landen. Maar die moeten wel opschieten, voordat het niet langer nodig is. Naast wapenleveranties, wil Zelensky ook dat westerse landen met een 7e sanctiepakket voor Rusland komen.

Amerikaanse Joe: Help is on the way

Van Duitsland hoeft Oekraïne weinig te verwachten. Het land wil wel, maar heeft geen wapens meer. Maar gelukkig voor Zelensky, is Joe Biden altijd bereid hem uit de zorgen te helpen. De Amerikaanse president kondigde een nieuw militair hulppakket aan, ter waarde van 800 miljoen dollar.

De Verenigde Staten sturen militair materieel dat uiterst geschikt is voor een bloederige strijd in de Donbas-regio. Sinds enkele dagen richt Rusland haar ‘speciale militaire operatie’ voornamelijk op dit gebied. Nu, wat kunnen de Oekraïners exact voor speeltjes verwachten?

Dit pakket bevat zware artilleriewapens, tientallen houwitsers en 144.000 bijbehorende munitiepatronen. Het bevat ook meer tactische drones”, zei Biden.

Biden stuurt ook geld – totale financiële steun meer dan 1 miljard dollar

Naast militair wapentuig, is Biden ook bereid om het door oorlog verscheurde land financieel van steun te voorzien. Biden heeft daarom beloofd een bedrag van 500 miljoen dollar over te maken richting Kiev. Saillant detail: in maart beloofde hij ook al 500 miljoen dollar.

Poll Creator

Laat een reactie achter

Scroll naar boven