Woede in België: Lerares bedenkt schandalige straf voor ‘moeilijke’ kinderen

Woede in België: Lerares bedenkt schandalige straf voor 'moeilijke' kinderen

Enorme ophef bij onze zuiderburen, waar een lerares haar boekje ernstig te buiten is gegaan tijdens een meerdaags schoolreisje. De vrouw vond sommige kinderen ‘onhandelbaar’ en dacht een bizarre en rare straf.

Schoolreisje

Kinderen van een basisschool in Ramilies gingen vorige week drie dagen op schoolreisje in de buurt van Landenne. Toen ze terugkeerden, vertelden sommige kinderen aan hun ouders dat ze zwaar waren gestraft door een leerkracht.

De lerares in kwestie zou maar liefst 12 kinderen ‘onhandelbaar’ hebben gevonden. Ze zouden hebben gepraat tijdens het eten en dat stond de vrouw niet aan. Daarop volgden bizarre straffen.

Buiten in -7 graden

Een geschokte ouder zegt tegen L’Avenir: Een lerares zette hen ‘s avonds buiten in -7 graden in pyjama’s en pantoffels! De reden was dat de kinderen praatten tijdens de maaltijd. Zodra een van hen zijn mond opendeed, werd er een kruisje gezet… Het aantal kruisjes kwam overeen met het aantal rondjes dat zij dan moest rennen, buiten, rond het gebouw.”

Woede in België: Lerares bedenkt schandalige straf voor 'moeilijke' kinderen
Foto ter illustraite, niet het een van de kinderen uit het verhaal.

“De leerkracht wachtte tot het einde van de avond, zodat het kouder zou zijn, om deze straffen uit te voeren. Bovendien wilde deze leerkracht de kinderen een deken voor de nacht en een toetje onthouden. Uiteindelijk werden ze alleen van het dessert beroofd”, aldus de ouder.

Kinderen moeten sorry zeggen

Om het verhaal een meer bizarre wending te geven, moesten de kinderen in kwestie afgelopen vrijdag hun excuses aan de lerares maken voor hun gedrag. De ouders van de kinderen eisen dat de leerkracht wordt verwijderd van school en nooit meer in de buurt van hun kinderen mogen komen.

Sommige ouders hebben een klacht ingediend bij de school. Anderen wachten voorlopig totdat de leiding van de school met een reactie komt.

Scroll naar boven