Wie kent smurfensnot nog van vroeger? Zo maak je het!

Wie kent smurfensnot nog van vroeger? Zo maak je het!

In de jaren 80 en 90 bereikten de Smurfen hun hoogtepunt. Niet alleen in cartoons en stripboeken maakten zij furore, maar ook ver daarbuiten.

Zo zijn er talloze producten van de Smurfen uitgebracht. Een product was echter wel heel bijzonder: ‘Smurfensnot’. Dat was een kleurrijke en plakkerige consistentie.

In dit artikel laten we jou weten dat wij het nog niet vergeten zijn. We nemen je als het ware mee terug in de tijd. Belangrijker is echter dat we je ook vertellen hoe je dit maakt!

Wie kent smurfensnot nog van vroeger? Zo maak je het!

Smurfensnot

Smurfensnot, een soort speelgoed, was eigenlijk een soort kneedbaar slijm dat gelinkt werd aan de kleine blauwe vijanden van Gargamel.

Het is totaal onduidelijk waar dit spul vandaan kwam, maar toen de Smurfen populair waren was het er ineens. Het leukste was dat kinderen het gewoon konden namaken.

Daardoor kwam Smurfensnot ook vaak tevoorschijn op scholen, kinderfeestjes en andere gelegenheden waar veel kinderen kwamen.

Hoe maak je Smurfensnot?

Maar hoe maak je het nu precies? Daarvoor zijn een aantal verschillende recepten geprobeerd. Om ‘goed snot’ te krijgen, is het de bedoeling dat je ingrediënten goed op elkaar afstemt. Uiteraard kun je hier wel iets van afwijken om te kijken wat voor jou het best werkt.

Dit heb je nodig:

Smurfensnot is vrij gemakkelijk te maken. Je hebt maar vier ingrediënten nodig en dan kun je lekker aan de slag en terug in de tijd.

  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels maizena
  • 1,5 eetlepel afwasmiddel
  • 1 eetlepel shampoo

Let op!

Als je dit gaat maken, zorg er dan voor dat kinderen niet (stiekem) van de substantie proeven. Het is niet eetbaar en wanneer ze er toch van eten, kan dat zeer ongezond zijn.

Wanneer je het eindresultaat hebt, kan je de knop in het zakje weer een beetje los maken zodat de lucht er uit kan. Doe er dan weer een stevige knoop in. Wanneer er geen lucht in het zakje zit, is er een kleine kans dat het zakje met smurfensnot gaat openbarsten.

Zelf smurfensnot maken DIY

Veel plezier!

Wij weten zeker dat er heel veel mensen zijn die dit nog wel kennen van vroeger. Deel dit bericht daarom en laat oude tijden herleven!

Scroll naar boven